VUČIĆEVA ODMAZDA

SRPSKI MEDIJI TVRDE 'Vlada je već donijela odluku, zabranit će ulazak u zemlju ministru Krstičeviću! Razmišljali su o još dva imena iz Vlade RH...'

Damir Krstičević
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Vlada Srbije će na današnjoj sjednici donijeti odluku o zabrani ulaska u zemlju ministru obrane Hrvatske Damiru Krstičeviću, saznaje neslužbeno beogradski Blic.

To će biti recipročna mjera o kojoj se špekulira već danima, a koja je posljedica odluke hrvatske Vlade da nepoželjnim proglasi srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina, piše taj list.

Danima unazad srpski državni vrh razmatrao je novonastale prilike na relaciji Beograd - Zagreb i što bi bio pravi način odgovora na, kako Blic tvrdi, "pregrub i nezaslužen postupak Hrvatske".

Kako saznaje Blic, razmišljalo se o tome da se mjere zabrane ulaska u Srbiju primjene u odnosu na ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić, koja se prva oglasila nakon što je Aleksandar Vulin dao izjavu.

Postojala je mogućnost da to bude i Tomo Medved, hrvatski ministar branitelja, ali je na kraju odlučeno da reciprocitet upravo to i bude - vi nama, mi vama.

- Oni su uveli mjeru zabrane našem ministu obrane, mi ćemo njihovom. Reciprocitet do kraja. Krstičević je prije posjeta Aleksandra Vučića Hrvatskoj izjavio da se on mora ispričati zbog "velikosrpske agresije". Konačno, on je jedan od dva ministra u Vladi RH koji je bio na komemoraciji osuđenom ratnom zločincu Praljku - navodi razloge za ovakvu odluku izvor "Blica" iz vrha vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:37