PREDSJEDNICA U MAKEDONIJI

Grabar-Kitarović odbila komentirati odluku srbijanske vlade o proglašavanju ministra Krstičevića nepoželjnom osobom

 Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je tijekom službenog posjeta Makedoniji odbila komentirati odluku srbijanske vlade o proglašavanju ministra obrane Damira Krstičevića nepoželjnom osobom, dan prije susreta procesa Brdo-Brijuni na kojemu bi trebao sudjelovati i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Srbijanska vlada u četvrtak je proglasila hrvatskog ministra Krstičevića nepoželjnom osobom u odgovoru na hrvatsko proglašavanje srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina za nepoželjnu osobu.

Grabar-Kitarović, koja je u dvodnevnom posjetu Makedoniji, odbila je komentirati ovu srbijansku odluku.

Predsjednica se u Skoplju susrela s tamošnjim političkim čelnicima, a u petak će u glavnom makedonskom gradu sudjelovati na skupu procesa Brdo-Brijuni, na kojem će sudjelovati i čelnici iz regije, a prema pisanju srbijanskih medija, među njima će biti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na skupu će sudjelovati i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, koji je u sklopu svoje balkanske turneje u srijedu u Beogradu održao srdačnu zajedničku konferenciju za medije s Vučićem, kojega je prozvao "prijateljem" i "srodnom dušom" zbog navijačke prošlosti koju obojica dijele, pišu srbijanski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:37