HRVATSKI ROCKFELLER

Sručnjak za upravljanje dugom u top 10 dužnika dužnika: Mijatović državi duguje 9 milijuna i 97 tisuća kuna

Ivan Mijatović rođen je 1973. godine i u trenutku objave popisa duguje 9 milijuna i 97 tisuća kuna poreza Republici Hrvatskoj. Svojedobno je bio pomoćnik ministra financija Bože Prke i bliski suradnik Borislava Škegre.

- Nismo u bliskom kontaktu, a koliko znam odselio se u Ameriku gdje živi - potvrdio je Škegro u kratkom telefonskom razgovoru za Jutarnji. Mijatović je prema podacima Poslovne Hrvatske koji odgovaraju podacima objavljenim u raznim medijima, bio član Uprave Plive i šef Nadzornog odbora Hrvatskog Telekoma, a vodio je povjerenstvo za privatizaciju HT-a, nakon čega je otišao u Deutsche Telekom u Bonn pa je prozivan za sukob interesa.

U Ministarstvu financija bio je načelnik za upravljanje javnim dugom i gotovinom , i zadužen za drugu javnu ponudu Plivinih dionica te za strane investicije u Hrvatsku privredu. Prozivalo ga se zbog više slučajeva sukoba interesa. Bio je u nadzornim odborima Autoceste Rijeka-Zagreb, tvrtke Končar, Privredne banke Zagreb i drugih.

Mediji su opsežno pisali kako je 2005. godine dok je radio u Plivi kupio u gradu Charlotti u Sjedinjenim Američkim Državama vilu od 500 kvadrata, s devet soba i velikim bazenom i teniskim terenom. Spominjala su se i ulaganja u luksuzne apratmane i jedan dvorac u SAD-u. Na internetu je zbog toga prozvan hrvatskim Rockfellerom. Najvažnije funkcije u superuspješnim kompanijama obavljao je prije tridesete godine života, pa je u to vrijeme slovio kao pripadnik zlatne mladeži i dio prve generacije hrvatskih yuppieja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:06