I Bog stvori ženu

Nekad je bila seks simbol, a sada samo plaća masne kazne za javno poticanje na nasilje i mržnju. Ne biste je prepoznali

PROFIMEDIA

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Francuska glumica Brigitte Bardot bila je seks simbol 20. stoljeća. Iako se predstavljala kao humanitarka, šokirala je islamofobičnim ispadima, a onda se gotovo u potpunosti povukla iz javnosti, piše klix.ba.

Rođena 1934. u Parizu, glumom se počela baviti 1952. godine, a svjetsku slavu je postigla 1957. zahvaljujući filmu "I Bog stvori ženu". Uslijedile su uloge u filmovima "The Truth", "Le Mepris", "Viva Maria!"... Snimila je više od 60 pjesama. Dobila je Legiju časti 1985.

Nakon što je postala aktivistica za prava životinja i osnovala fondaciju Brigitte Bardot, ona je čak šest puta kažnjena zbog poticanja mržnje. Ona je, između ostalog, izjavila da Francusku napadaju "muslimani koji kolju ovce". U knjizi se žalila na "islamizaciju" Francuske.

image

Profimedia

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

"Dosta mi je da budem pod pritiskom ove populacije koja uništava nas i našu državu i nameće svoja pravila", rekla je.

U intervjuu za časopis Valeurs Actuelles je navela kako su muslimani "praktično posvuda" i da Francuska ne bi trebala podsjećati na Alžir.

"Odgojena sam uz čast, patriotizam, ljubav i poštovanje prema svojoj zemlji i sada, kada vidim u što se pretvorila, očajna sam", ispričala je.

Posljednju kaznu za poticanje mržnje je platila u studenom 2021. Iznosila je 20.000 eura. Njen glasnogovornik Bruno Jacquelin također je kažnjen zato što je njeno islamofobično priopćenje slao novinskim agencijama. Brigitte je nedavno nakon dužeg vremenskog razdoblja viđena u javnosti, piše klix.ba.

image

Brigitte Bardot
Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:35