INFEKTIVNA KLINIKA

STIGLI REZULTATI ANALIZE ŠEST SUMNJIVIH SLUČAJEVA U HRVATSKOJ Pacijenti iz Splita, Rijeke, Zagreba i Siska svi negativni na koronavirus

Klinika za infektivne bolesti Fran Mihaljević
 Dragan Matić / CROPIX

>>> NOVO 18:23 U svim sumnjivim slučajevima u Hrvatskoj koji su se danas spominjali utvrđeno je da nije riječ o koronavirusu. Analizom uzoraka po jednog pacijenta iz Splita i Rijeke te po dva pacijenta iz Siska iz Zagreba utvrđeno je da su negativni na Covid-19. Doznajemo da bi tijekom večeri u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu na analizu trebalo stići pet dodatnih uzoraka iz Rijeke te još dva iz Zagreba.

----------------------------

U Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu u tijeku je testiranje ukupno šest uzoraka na koronavirus (COVID-19) - po jedan iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska, priopćeno je u ponedjeljak popodne iz Klinike.

Informacije o rezultatima će nakon završenog testiranja biti dostupne preko zdravstvenih ustanova, iz kojih su uzorci upućeni na testiranje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti, a u skladu s GDPR-om (Općom uredbom o zaštiti podataka), ističe se u priopćenju.

U dosadašnjim testiranjima u Klinici niti jedan uzorak nije bio pozitivan na novi koronavirus.

Informacije će biti ažurirane sukladno pojavi novih uzoraka, priopćila je Uprava Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze korona virusom, ministar zdravstva Vili Beroš 21. veljače donio je odluku o osnivanju karantene u Klinici za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević “.

Ondje će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene korona virusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:55