UTRKA ZA PANTOVČAK

STIPE MESIĆ MISLI KAKO BI NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA MOGAO POBIJEDITI MIROSLAV ŠKORO 'Mnogi će se iznenaditi što će taj čovjek napraviti'

 
 Goran Mehkek / Hanza Media

Bivši predsjednik Stjepan Mesić misli da od svih mogućih kandidata koji se u zadnje vrijeme spominju u javnosti najviše šanse da pobijedi na predsjedničkim izborima ima - Miroslav Škoro.

“Mnogi će se iznenaditi što će taj čovjek napraviti. On će tek početi govoriti. Kako ja nešto više znam o njegovim stavovima, očekujem da će on vrlo brzo pokazati zrelost jednog političara, a to će ljudi vrlo lako prepoznati”, kaže nam Mesić koji smatra da Škoro, ako se upusti u predsjedničku utrku, biračima neće davati obećanja koja ne može ostvariti.

Kao Škorine adute Mesić ističe njegovo iskustvo u diplomaciji, ali i gospodarstvu u kojem se pokazao uspješnim, poznat je kao glazbenik, a uz to je bio i saborski zastupnik.

Za Zorana Milanovića kao potencijalnog predsjedničkog kandidata Mesić kaže da je fajter s mnogo dobrih osobina, no morao bi, dodaje, biti svjestan i onoga u čemu je u svojoj poličkoj karijeri bio manje efikasan te u kampanji poraditi na tome da se vidi da je nadrastao vrijeme u kojem je bio premijer.

“Milanović ima šanse, ali mislim da su Škorine veće. Puno se toga može promijenti u kampanji, ali vjerujem da bi Škoro mogao pobijediti. Ljudima se zgadila politika i političari, a on je novi čovjek. Kao što se i Dalija Orešković odjednom pojavila, ali mislim da ona ima malo blaži tempo i da više računa na parlamentarne izbore”, zaključuje Mesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:03