'BOMBARDER IZ PRIMOŠTENA'

STIPE PETRINA NAPAO KARAMARKA 'On i dalje želi spasiti sebe, imat ćemo šizofrenu situaciju'

 Dragan Matić / CROPIX

- Ništa novo nismo čuli od Karamarka, sve je što je kazao, posve je očekivano. Karamarko i dalje želi spasiti sebe, a na štetu HDZ-a i hrvatske države. Nevjerojatno je, pak, kako to ne vide ljudi iz vrha HDZ-a, među kojima je veliki broj pametnih i obrazovanih. Naprosto, začuđujuće je njihovo slijepilo – prokomentirao je za 'Jutarnji' Stipe Petrina obraćanje javnosti predsjednika HDZ-a u kojemu je najavio pokretanje postupka u Saboru za opozivom premijera Tihomira Oreškovića, te pokazao kako ne želi odstupiti s mjesta potpredsjednika Vlade.

Dodatno zlo i zbunjenost u ovom političkom kaosu, dodao je Petrina, najave su iz SDP-a da će njihovi saborski zastupnici podržati prijedlog HDZ-a o izglasavanju nepovjerenju predsjedniku Vlade Oreškoviću.

- Iskreno, dugo sam u politici, ali više ne znam što se zbiva i što će se dogoditi. Ma nitko to pametan ne zna. Po svemu sudeći, imat ćemo jednu iracionalnu i šizofrenu situaciju u kojoj će zapravo SDP spasiti Tomislava Karamarka. Kako će dalje stvari odvijati sada sve ovisi o predsjedniku Sabora Željku Reineru.

Ključno će biti što će se prije naći na dnevnom redu saborske sjednice. Ili glasovanje o opozivu potpredsjednika Vlade Karamarka ili će to biti opoziv premijera Oreškovića. No ne treba dvojiti da će se Reiner odlučiti za Oreškovića. U ovome svemu dolazi na vidjelo i neiskustvo mojih bivših kolega iz MOST-a. Dok sam bio s njima, stalno sam im govorio da u formiranju vlasti s bilo kojom političkom opcijom, trebaju inzistirati na mjestu predsjednika Sabora. Nisu me htjeli poslušati – kazao je Stipe Petrina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:02