ZAGREB - Kolač koji se topi u ustima, dobro miriše, ima pravu boju i lijep je za oko sigurno će privući sladokusce. No, ne znamo je li to zasluga kulinarskog znalca ili je sve to postignuto “kemijskim inženjeringom”.
Emulgatori, boje, poboljšivači, konzervansi uvelike pomažu suvremenoj prehrambenoj industriji u privlačenju kupaca pretvarajući inače prosječne proizvode u privlačne oku i nepcu. Većina dopuštenih u prehrambenoj industriji i nije štetna, ali kod nekih može izazvati i neželjene posljedice, osobito ako se pretjera u količini emulgatora, boja, umjetnih sladila ili poboljšivača.
Malo je onih koji u sitnim slovima deklaracije čitaju što sve sadrži ono što su upravo odlučili pojesti, odnosno što primjerice broj uz slovo E zapravo znači. Može li neki od sast...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....