BOLNICA SREBRNJAK

ŠTO PLENKOVIĆ MISLI O SMJENI DR. NOGALA? Iz Vlade poručuju: Premijer je o tome razgovarao s Kujundžićem i zadužio ga da provjeri sve okolnosti smjene

Andrej Plenković i Boro Nogalo
 CROPIX

Smjena ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, dr. Bore Nogala ipak neće proći bez reakcije premijera Andreja Plenkovića. U Vladi su nam kazali da je premijer o tome razgovarao s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem i zadužio ga da provjeri sve okolnosti smjene dr. Nogala.

Premda je bolnica u vlasništvu Grada Zagreba, Nogalo je smjenjen upravo kada je potpisan projekt vrijedan 60 milijuna eura koji će se financirati sredstvima iz europskih fondova, a riječ je o najmodernijim tehnologijama za liječenje alergija i astme.

Ugovaranju toga projekta koji treba bitno pridonijeti razvoju hrvatskog zdrastva, pristustvovao je i sam premijer Plenković. Osim toga, HDZ ima većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a gradonačelnik Milan Bandić čiji su ljudi smjenili ravnatelja Srebrnjaka je HDZ-ov koalicijski partner što dodatno otvara pitanje kakav je stav premijera Plenkovića prema smjeni ravnatelja.

Ministar Kujundžić je potvrdio da će ispitati situaciju i provjeriti je li bilo zakonske osnove za smjenu dr. Nogala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:05