PROSVJED U PETAK

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak organizira prosvjed na Markovu trgu: 'U Vladi ne znaju da gašenje FCC-a znači gašenje Rafinerije'

 Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX

SISAK - Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak organizira u petak, 23. veljače, prosvjed U Zagrebu, na Markovu trgu. S razlogom će se okupiti pred zgradom Vlade i Sabora.

„Povod je prosvjeda najavljeno gašenje FCC postrojenja, otkazi tamošnjim radnicima i to što nas nitko u Vladi neće saslušati kako bi im objasnili što taj pogon znači za rafineriju i što se krije iza te odluke MOL-a, vlasnika INA-e. Izjave ministra Ćorića i premijera Plenkovića ukazuju na to da ne razumiju pravu bit i posljedice ove odluke MOL-a i Uprave INA-e“, ističe Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak.

INA je odlučila kako od 1. srpnja gasi FCC postrojenje u Sisku, te objavila da će 40 radnika tog pogona zbrinuto ili otpremninama ili radnim mjestima unutar INA-e. Prosvjednici će u petak zahtijevati moratorij na sve poslovne odluke Uprave INA-e do završetka pregovora oko otkupa dionica od MOL-a.

„Ostaje i naš zahtjev premijeru Plenkoviću da nas primi kako bi ga iz prve ruke informirali o pravoj situaciji u Rafineriji nafte Sisak i pravim posljedicama gašenja FCC-a u Sisku. Tražit ćemo i da se Vlada izjasni o trenutačnim aktivnostima u INA-i i Rafineriji“, kaže Sekulić.

Prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu, počinje točno u podne u petak 23. veljače 18, uz prethodno okupljanje na Trgu bana Jelačića. Autobusi s prosvjednicima iz Siska kreću u devet sati.

„Najave lošeg vremena neće nas pokolebati i mi na prosvjed sigurno idemo“, potvrdio nam je Sekulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:18