POMOĆ IZ DIJASPORE

STRATEG ZA IZBORNU POBJEDU Vaso Brkić doveo Kolindi Grabar Kitarović spin-doktora s fakulteta u BiH

Dr. Zoran Tomić bio je i suradnik na FPZ-u u Zagrebu odakle se naprasno povukao
Osijek, 131014Stadion Gradski vrt.Kvalifikacijska utakmica izmedju Hrvatske i Azerbajdzana, u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elvedji / CROPIX / copyrighted

Zoran Tomić, dekan mostarskog Filozofskog faulteta, autor je HDZ-ove izborne strategije za pobjedu njihove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, piše novi Globus. Riječ je o dokumentu od oko pedesetak stranica koji se, kako kažu u HDZ-u, trenutačno brusi te će se uskoro naći na sjednici Predsjedništva.

U HDZ-u ističu kako nije neobično da je HDZ strategiju naručio od mostarskog profesora Zorana Tomića, budući da on s tom strankom redovito surađuje.

Svojedobno je Tomić bio glavni čovjek za odnose s javnošću bivšem predsjedniku HDZ-a BiH Anti Jelaviću koji se u Hrvatskoj skriva od stanovitih optužbi i suđenja u BiH.

Tomić, rođen 1966. godine u Radišićima odakle potječe i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. U Mostaru je diplomirao na Pravnom fakultetu, a magistrirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Doktorat je obranio u Sarajevu.

Bio je pomoćnik rektora Sveučilišta u Mostaru i prodekan za znanost, a voditelj je i poslijediplomskog specijalističkog studija Odnosi s javnošću. U svibnju 2013. godine Tomić je izabran za dekana. Autor HDZ-ove izborne strategije prije nekoliko godina našao se i u središtu skandala kada je, kako su tada mediji opširno pisali, Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu ukrao nastavni program i plan Studija politologije. Naime, mostarski Fakultet filozofsko-humanističkih znanosti je na svojim internetskim stranicama jednostavno prepisao program svih 28 kolegija studija politologije u Zagrebu.

Nova objašnjenja o statusu u NATO-u

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović uzvratila je predsjedniku Josipoviću kako nije lagala o svom statusu u NATO-u, te se ponovno pokušala opravdati time kako je to što je trenutno na neplaćenom dopustu.

- Pravo je pitanje, kad smo već kod laganja, što je Josipović dao bivšem srbijanskom veleposlaniku - rekla je. Na inzistiranje novinara zašto nije javnosti objasnila punu istinu oko svog adminsitrativnog statusa u NATO-u, Kolinda Grabar Kitarović rekla je: “Ova mogućnost zamrzavanja statusa pojavila se u posljednjih nekoliko dana i nitko me o tome nije pitao, a ja nisam imala potrebu to objašnajvati jer je to administrativno pitanje”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 17:54