RODITELJI PRIJETE TUŽBOM

STRAVA U OSNOVNOJ ŠKOLI U RIJECI Djeca u tanjuru pronašla crve: 'Kod kuće su povraćali, bolio ih je trbuh...'

 Profimedia, Alamy

Djeci u produženom boravku Osnovne škole Dolac u Rijeci poslužen je objed s neželjenim sastojcima. Naime, u tanjuru s naizgled ukusnim obrokom migoljili su se i crvi, javlja portal Riječanin.

Djeca na početku nisu primijetila neželjeni dodatak ručku i počela su jesti sve dok netko od njih nije vidio da su u tanjuru crvi. Ručak je tada prekinut, no neki su već prije toga počeli jesti pa su neki od roditelja rekli da su djeca kod kuće povraćala i žalila se na bolove u trbuhu. Roditelji tih osnovnoškolaca kažu da ni inače nisu zadovoljni hranom u produženom boravku te da je i prije bilo probavnih problema nakon konzumiranja hrane u školi.

'U maneštrici od graha i ječma sa suhim mesom pronađeni su crvi. Škola je promptno reagirala pozvavši Nastavni zavod za javno zdravstvo koji su odmah izašli na teren i uzeli uzorak hrane na ispitivanje. Škola je također obavijestila i dobavljača, tvrtku Blato 1902. d.d. te iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo…. U svom odgovoru dobavljač se obvezao izvršiti obeštećenje. Istraga je u tijeku te ćemo vas o nalazu pravovremeno obavijestiti. Duboko se ispričavamo na nemilom događaju te stojimo na raspolaganju za eventualna pitanja', poručeno je iz OŠ Dolac roditeljima.

Roditelji pak kažu da smatraju da 'iskazivanje zabrinutosti i nezadovoljstva' iz škole nije primjerena reakcija te da je cijeli incident bio vrlo uznemiravajuć. Obeštećenje im ne znači ništa, tvrde, i dodaju da je potrebna hitna reakcija.

'Pitamo se koliko još puta djeca moraju povraćati i razboljeti se da bi reakcija bila jedina razumna – istoga trenutka prekinuti suradnju s konobom! Govoriti o obeštećenju ručka ovdje je podjednako alarmantno kao sto je i naći crva u hrani. O kakvom obeštećenju je potrebno razgovarati kada je zdravlje djece ugroženo? Što se još mora dogoditi da razgovaramo o onome što je ključno? Ovo su situacije koje ne traže toleranciju i razumijevanje već odlučnu i urgentnu reakciju škole, nadzornih i pravnih institucija', poručili su roditelji u priopćenju poslanom portalu Riječanin i dodali da lošu prehranu u školi te probleme djece s probavom pamte i od starije djece. Apeliraju na školu da odmah raskinu suradnju s konobom Blato, a ako to škola ne učini, roditelji kažu da će kontaktirati državnu inspekciju, zatražiti uvid u poslovanje i uvjete rada te konobe te tužiti i školu zbog ugrožavanja zdravlja djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:49