REAKCIJE OBITELJI

Stric Danijela Bezuka o pronađenom oružju: ‘Zar nema svatko nešto što mu je ostalo od rata?‘

Policija je našla dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem te 1169 komada raznog streljiva
Pretres kuće u Kletištu
 Zeljko Puhovski/Cropix

SIsačko-moslavačaka policija objavila je detalje pretresa doma i prostorija koje su koristili Danijel Bezuk, koji stoji iza suludog pohoda na Markov trgu, i njegova obitelj.

Kako smo ranije objavili, na adresi u Kletištu pronašli su dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva te uhitili 59-godišnjaka, Danijelova oca.

Nakon što je policija objavila da je u kući pronađeno ilegalno vatreno oružje te puno metaka, Danijelov stric je ostao zatečen baš kao što je ostao iznenađen i uhićenjem svoga brata.

- Zvao sam bratovu ženu, dakle Danijelovu mamu, još sinoć nakon svega, pa onda i rano jutros. Pitam ju gdje mi je brat. Rekla mi je da je otišao u grad i da ne zna kada će se vratiti. Brinem se jer svi smo u šoku i velikoj traumi od koje ćemo se još dugo oporavljati. Mali Danijel se nije još ni ohladio niti je dostojno pokopan i ispraćen, a obitelj nema predaha da dođe k sebi. Jasno mi je da onakvo kazneno djelo za sobom povlači i pretres kuće, ali s obzirom na tragediju mislim da se par dana moglo pričekati. Naprosto mi je to sve nepojmljivo - kaže za Jutarnji list Mato Bezuk, stric pokojnog Danijela.

image
Pretres kuće u Kletištu
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Pretres kuće u Kletištu
Zeljko Puhovski/Cropix

Danijelova mama zvučala je potreseno. Iz nje su, dodaje dalje, jedva riječi izlazile pa mu je bilo neugodno dalje ispitivati.

Na upit o kući poslije smrti bake, tko je u njoj živio i tko ju je koristio, a u kojoj je pronađena prva automatska puška koju smo snimili tijekom pretresa kuće, Mato Bezuk otkriva da je ta nekretnina od bratove punice koja je u njoj živjela do svoje smrti.

- Za oružje u toj kući nisam znao. Niti me je bilo briga što brat čuva i gdje. Zar nema svatko nešto što mu je ostalo od rata? Za ovu domovinu se itekako krvarilo i nisu svi branitelji dobili ono što su zaslužili - zaključuje stric pokojnog Danijela o kojem selo ne prestaje pričati u superlativu unatoč krvavom zločinu koji graniči sa terorizmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:55