U SUBOTU JE PARADA PONOSA

STUDENTSKI CENTAR NIJE DAO DOZVOLU ZA LGBT ZASTAVU Jedini odbili zahtjev Zagreb Pridea, studenti je sami izvjesili uz natpis: 'I mi tu živimo!'

 
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Pred održavanje Parade ponosa koja se u subotu odvija u Zagrebu, iz Zagreb Pridea su izvijestili da im jedino Studentski centar (SC) u Zagrebu nije dozvolio da izvjese zastave duginih boja, koje slave prava LGBTIQ+ osoba i obitelji.

Zastave se već danas vijore na brojnim mjestima u Zagrebu, pa ste ih mogli primijetiti na Trgu bana Josipa Jelačića, pred Muzejom Mimara, na Trgu Republike Hrvatske, Trgu žrtava fašizma i Trgu kralja Tomislava.

Jedini zahtjev, izvijestili su u Zagreb Prideu, koji im je odbijen bio je od strane SC-a, no Srednja je objavila da su se studenti sami organizirali i zastavu duginih boja izvjesili na jednom od paviljona u Studentskom domu Stjepana Radića. Uz zastavu je stajao natpis "I mi tu živimo".

Zastavu je, prema riječima autora teksta u Facebook grupi ovog naselja, u međuvremenu netko već skinuo s balkona, no u Zagreb Prideu kažu da im je jako drago što su se studenti sami organizirali.

Inače, radi se o 17. Povorci ponosa LGBTIQ osoba i obitelji u Zagrebu, a koja će se 9. lipnja odvijati sa službenim početkom od 15 sati. Okupljanje je ispred Mimare, a na OVOJ poveznici objavljena je ruta kojom će se hodati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:49