OSTAO BEZ UTOČIŠTA

Sudcu uskraćena plaća i izbačen iz Betanije

Da su biskupi okrenuli leđa poznatom karizmatiku, govori i činjenica da je Betanija, Domu za duhovne susretu u Čunskom na Lošinju u kojem je karizmatik redovno održavao duhovne vježbe, u postupku zatvaranja i brisanja iz sudskog registra

ZAGREB - Hrvatski biskupi, na čelu sa zagrebačkim nadbiskupom i kardinalom Josipom Bozanićem, navodno su poznatom svećeniku i karizmatiku velečasnom Zlatku Sudcu zabranili sve seminare duhovne obnove u Hrvatskoj.

Sudac već mjesecima nije dobio svećeničku novčanu nagradu za održavanje seminra, a uskraćeno mu je i stanovanje u Betaniji, Domu za duhovne susretu u Čunskom na Lošinju u kojem je karizmatik redovno održavao duhovne vježbe.

Da su biskupi okrenuli leđa poznatom karizmatiku, govori i činjenica da je upravo Betanija u postupku zatvaranja i brisanja iz sudskog registra, a glavni likvidator je krčki župnik monsinjor Antun Toljanić, sadašnji ravnatelj Betanije, doma kojeg je 2000. godine osnovao Biskupski ordinarijat Krk.

- Zašto gasimo Betaniju? Nismo je ni trebali registrirati. Bila je to greška. Ne treba nam više takav status jer možemo raditi i bez njega - rekao je Toljanić za Večernji list i dodao kako on Sudca čeka u Betaniji budući da je karizmatik Betanijin duhovnik.

Betanije je registrirana za “organiziranje i održavanje duhovnih vježbi, pružanje usluga boravka i smještaja osobama koje dolaze na duhovne susrete, prihvat i smještaja osoba u potrebi te za karitativnu djelatnost prema osobama u potrebi” te je kao tvrtke radila punih deset godina, i u to ju je vrijeme posjetilo više desetaka tisuća ljudi.

Velečasni Zlatko Sudac posljednje mjesece izrađuje vitraje i raspelo za branitelje u Jastrebarskom i odlazi na seminare u hrvatske katoličke misije diljem Europe.

- Nemam komentara i ništa vam ne mogu reći. Čuo sam tek da je onih koji čekaju na seminare prešao brojku od 50 tisuća - rekao je Sudac Večernjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:19