VIKALI NA SASTANKU

SUKOB U VRHU HDZ-A Karamarko i Brkić žestoko se posvađali zbog Ivana Šukera: Šef stranke je bio vidno uzrujan

Zbog bivšeg ministra financija i šefa HDZ-a Velike Gorice Ivana Šukera zavadila su se, navodno, dvojica najbližih suradnika iz vrha stranke - šef Tomislav Karamarko i glavni tajnik Milijan Brkić Vaso. Karamarko i Brkić, kako doznajemo u HDZ-u, žestoko su se posvađali na jednom od stranačkih sastanaka i to zbog stanja u Velikoj Gorici i oko toga kojeg će kandidata podržati za gradonačelnika.

Sukob se odvijao pred više svjedoka, a prilikom svađe, doznajemo, Brkić je zagovarao Šukera i, navodno, njegova kandidata za gradonačelnika Stjepana Zagorca, dok je Karamarko želio da se podrži aktualni HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

- Najprije su se posvađali pred svjedocima, a onda su se njih dvojica povukli u drugu prostoriju i ponovno je uslijedila vika - otkrio je jedan od članova stranke. Kaže kako je to potrajalo desetak minuta, a onda su se obojica vratili.

- Karamarko je bio vidno uzrujan, a Vaso je s ciničnim smješkom zapitao prisutne: “Što radite ovdje?” Nakon toga svi smo se razišli - ispričao je svjedok tog događaja.

Što se točno događalo između Karamarka i Brkića može se samo nagađati, no čini se da je kao pobjednik iz tog sukoba ipak izašao šef HDZ-a.

Naime, za danas je sazvana sjednica Županijskog odbora HDZ-a na kojoj bi se, prema informacijama iz stranke, mogla donijeti odluka o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Velike Gorice. Dođe li do raspuštanja, to znači da je vrh stranke uvažio peticiju koju je potpisalo 15 od 22 člana GO HDZ-a Velika Gorica. Oni su, naime, zatražili raspuštanje GO-a i imenovanje Povjerenstva.

U velikogoričkom HDZ-u već dulje vlada potpuno rasulo jer Ivan Šuker i Dražen Barišić već nekoliko godina vode pravi politički rat. Bili su i protukandidati na izborima za šefa velikogoričkog HDZ-a gdje je Barišić izgubio vrlo tijesno. A koliko je njihov rat svojedobno uzeo maha možda ponajbolje oslikava pismo koje je krajem 2011. Barišić uputio tadašnjoj šefici HDZ-a Jadranki Kosor u kojem je zatražio da ga “spasi od Šukera”.

Članovi velikogoričkog HDZ-a pričaju i kako Barišić i Šuker na sastancima nikada ne razgovaraju, a čak i sjede na suprotnim krajevima, što dalje jedan od drugog. Stoga ne čudi što medijima neprestano pristižu razne informacije o stanju u Velikoj Gorici, a posljednje su stigle s mail adrese “Insider VG” u kojem se proziva Ivana Šukera. U mailu, koji su očito sastavljali ljudi bliski aktualnom gradonačelniku Draženu Barišiću, stoji kako je Šuker imenovao dr. Stjepana Zagorca kandidatom HDZ-a Velike Gorice za gradonačelnika te da je to izazvalo bunt i nezadovoljstvo u tamošnjem ogranku.

- Nisu provedene konzultacije s predsjednicima temeljnih ogranaka, niti su se uvažila predizborna istraživanja koja idu u korist Barišiću. Zbog toga tražimo raspuštanje GO-a i konačno micanje Ivana Šukera iz velikogoričke politike - stoji u mailu u kojem je priloženo 15 potpisa onih koji traže raspuštanje.

S druge strane, dio HDZ-ovaca iz Velike Gorice ističe kako im je ta peticija, u najmanju ruku, čudna jer je dio potpisnika nekoliko dana prije glasovao i za dr. Zagorca kao kandidata. Kažu i kako su bile dvije peticije te da se u prvoj nije tražilo raspuštanje GO-a.

- Sve je to pomalo čudno, kao i činjenica da Barišić nikad nije poslao svoju kandidaturu na GO pa se o njoj i nije moglo glasovati. Osim toga, neki od onih koji su potpisali peticiju rade u gradskim institucijama. A ako Županijski odbor ipak raspusti GO Velike Gorice, onda to znači da predsjednik Županijskog odbora Dražen Bošnjaković preuzima na sebe odgovornost za rezultate izbora - komentirao je jedan član stranke iz Gorice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:00