TREĆI DAN POTRAGE

Supruga odbjeglog vozača Paravinje potvrdila: Dragan je ilegalno ušao u BiH, preplivao je Savu

Trećeg dana potrage u Republici Srpskoj na području Srpca angažirane su dodatne snage MUP-a RS. Jučer je odbjegli vozač Dragan Paravinja ostavio oproštajno pismo i trag u potrazi za Antonijom Bilić
 Marko Miščević/Cropix

>>> NOVO 17:40 Supruga Dragana Paravinje (43), za kojim policije Republike Srpske i Hrvatske tragaju zbog povezanosti sa nestankom maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, priznala je policiji da je Dragan ilegalno prešao granicu između BiH i Hrvatske, tako što je preplivao Savu, rekla je glasnogovornica MUP-a RS Mirna Šoja.





Paravinjina supruga Milijana, koja je puštena iz pritvora u Policijskoj postaji u Srpcu, priznala je policiji da je supruga dovezla do Slavonskog Broda, odakle je on u kratkim hlačama preplivao rijeku te da ga je ona dočekala na drugoj strani obale.

13:40 Stotine pripadnika MUP-a RS od ranog jutra pretražuju šire područje Srpca, i Donjih Srđevića u potrazi za odbjeglim Draganom Paravinjom.

Dnevni Avaz javlja, pozivajući se na anonimni izvor, kako MUP RS vjeruje da je on i dalje živ, unatoč oproštajnoj poruci koju je jučer ostavio.

- Analizirali smo pismo i zaključili da je imao namjeru da se ubije, ali da je odustao. On se u poruci ispričava "što je to uradio u tvojoj kući", a nije ništa učinio. Policije Hrvatske i RS sigurne su da je imao namjeru dignuti ruku na sebe, ali je iz nekih razloga odustao - izjavio je izvor za Avaz.

MUP Hrvatske navodno je utvrdio zašto je Paravinja ponio ronilačko odijelo, piše Avaz.

Glasnogovornik policije Krunoslav Borovec za Jutarnji list nije htio potvrditi tu informaciju rekavši tek takav podatak ne žele otkriti javnosti.

- Odijelo je uzeo u Hrvatskoj. Supruga ga je dovela do Slavonskog Broda i na granici Hrvatske i BiH, preplivao je, a zatim došao u Srbac. Sigurno je da je ostvario kontakt sa nestalom djevojkom. Provjerama signala na mobitelu, u vrijeme nestanka Antonije Bilić, utvrđeno je da su se oboje kretali istim smjerom- rekao je sugovornik Dnevnog Avaza.

Policija Republike Srpske u subotu je nastavila tragati za bjeguncem Draganom Paravinjom, za kojeg se sumnja da je povezan s nestankom 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić.

Trećeg dana potrage u Republici Srpskoj na području Srpca angažirane su dodatne snage MUP-a RS, potvrdila je policija.

Cijelu noć psi tragači pretraživali su teren oko Donjih Srđevića i Srpca u potrazi za Draganom Paravinjom, no ništa nisu pronašli.

Danas je iz pritvora puštena supruga bjegunca Milijana Paravinja.

DRUGI DAN POTRAGE ZA PARAVINJOM: Odbjegli vozač ostavio oproštajno pismo

Potraga za vozačem Paravinjom u naselju Donji Srđevići počela je nakon dojave jednog od mještana da se on tu nalazi, izjavio je jučer direktor policije RS Gojko Vasić, koji je zajedno s Milijanom Brkićem, zamjenikom glavnog ravnatelja hrvatske policije obišao to selo.

Jučer je policija dobila novi trag u istrazi nestanka Antonije.

Naime, Paravinja je na noćnom ormariču u kući rođakinje ostavio oproštajnu poruku, u kojoj poručuje da će se "ubiti kako bi spasio sebe i obitelj".



View Potraga za Draganom Paravinjom in a larger map

Također je poručio: "Ako pronađete Antoniju Bilić, tražite i crni Mercedes beogradskih tablica u Bilišanima".

Milijan Brkić jučer je precizirao da Dragan Paravinja za sada nema status osumnjičenog, ali da će za njim biti raspisana potjernica i u Hrvatskoj.

“Paravinju tražimo da nam rasvijetli sve okolnosti nestanka i da nam pomogne u krim-istraživanju kako bi došli do Antonije Bilić", rekao je Brkić.

Potraga za nestalom Antonijom Bilić nastavljena je i u Hrvatskoj, gdje se provodi krim obrada i analiza svih podataka i informacija pribavljenih u dosadašnjoj istrazi, izvijestio je Ured načelnika šibensko-kninske Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 05:18