PREMIJER OBJAVIO

SUTRA DAN NACIONALNE SUĆUTI U HRVATSKOJ ZBOG SMRTI OLIVERA DRAGOJEVIĆA Plenković: 'Vlada je odluku donijela na telefonskoj sjednici'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 30.07.2018. u 12:33

Tom Dubravec / HANZA MEDIA

 

Na inicijativu premijera Andreja Plenkovića, Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, koji će se obilježiti u utorak, 31. srpnja 2018. godine.

Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi.

Oliver je bio i ostat će velikan hrvatske glazbe i hrvatske šansone, čovjek koji je živio glazbu, more i svoju Dalmaciju, bio je duša Hrvatske, istaknuo je jučer Plenković koji je uputio izraze sućuti obitelji Olivera Dragojevića.

"S velikim sam žaljenjem primio vijest o odlasku hrvatske glazbene legende, našeg omiljenog Olivera Dragojevića.

Bio je duša Hrvatske. Hvala mu na bezbroj krasnih pjesama koje bude snažne osjećaje kojima je oplemenio brojne generacije i obilježio naše živote.

Oliver je bio i ostat će velikan hrvatske glazbe i hrvatske šansone, čovjek koji je živio glazbu, more i svoju Dalmaciju, što se osjećalo u svakoj od njegovih pjesama.

Mnogi među nama odrasli su uz Olivera, zaljubljivali se u glazbu kroz njegove hitove, danas klasike koji se uvijek slušaju s jednakim žarom. Voljeli su ga svi naraštaji i nemoguće je zamisliti i jednu proslavu ili feštu diljem Hrvatske bez njegovih antologijskih pjesama, od legendarnog “Galeba” do “Cesarice”.

Svojim bogatim glazbenim opusom, svestranim talentom i jedinstvenim glasom, Oliver je ostavio neizbrisiv trag u beskraju i otišao u vječnost. Premda ćemo ga nositi u srcu, nedostajat će nam.

Primite, molim Vas, u ime hrvatske Vlade i moje osobno izraze najdublje sućuti i osobitog poštovanja", poručio je premijer obitelji Dragojević.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo