GRADSKO VIJEĆE

SVAĐA U SISKU Zbog odbijanja da se generalu Praljku oda počast, vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HSP AS napustili sjednicu 

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 01.12.2017. u 12:35

A wartime commander of Bosnian Croat forces, Slobodan Praljak, is seen during a hearing at the U.N. war crimes tribunal in the Hague, Netherlands, November 29, 2017. ICTV via REUTERS TV ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
REUTERS

SISAK – Zbog neprihvaćanja njihova prijedloga da se prije početka sjednice Gradskog vijeća Siska minutom šutnje oda počast generalu Slobodanu Praljku, 10 oporbenih vijećnika iz redova HSS-a, HSLS-a i HSP AS napustilo je sjednicu.

Predsjednica Vijeća, Ivana Krčelić (MOST) odbila je prijedlog HDZ-ova vijećnika Darka Žaka uz obrazloženje da se počast umrlim i poginulim hrvatskim braniteljima odaje na svečanim sjednicama Gradskog vijeća.

– Do sada nije bila praksa da odajemo počast minutom šutnje braniteljima koji su počinili samoubojstvo, a takvih je na žalost jako puno. Ne treba politizirati ovaj događaj iz haške sudnice, rekla je predsjednica Gradskog vijeća Siska. Odgovorio joj je vijećnik Franjo Šaban, kandidat HDZ-a za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima, ističući kako je tužan što se zahtjev za odavanje počasti umrlom hrvatskom branitelju naziva politizacijom. Nakon desetminutnog boravka van gradske vijećnice, oporbeni vijećnici ipak su se vratili na sjednicu Gradskog vijeća.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo