KORISNA DONACIJA

SVAKA ČAST MAJSTORE! Modrić donirao zadarskoj udruzi za autizam i šokirao sve volontere: 'Ostao sam potpuno zatečen kad sam vidio stanje na računu'

 CROPIX

Prije nekoliko dana u zadarskoj udruzi za autizam primili su poziv da provjere stanje na svom bankovnom računu.

Predsjednik udruge i njezin volonter Ante Armanini ostao je ugodno zatečen kada je vidio da se stanje povećalo više nego što im je godišnji proračun, što je značilo da svojim korisnicima mogu platiti još jednog terapeuta. U udruzi su bili presretni zbog ovog uranjenog božićnog poklona iza kojega stoji proslavljeni nogometaš Reala i kapetan reprezentacije, Zadranin Luka Modrić. Iako je Modrić htio da njegova donacija ostane anonimna i daleko od očiju javnosti, za ovu lijepu i plemenitu gestu u gradu se brzo saznalo.

- Ovo nam jako puno znači, nemam riječi, presretni smo. Ostali smo zatečeni kad smo vidjeli iznos koji nam je doniran jer sada možemo angažirati još jednu terapeutkinju, što je našim korisnicima iznimno važno. Naime, privatne terapije su skupe i mnogi roditelji svojoj ih djeci ne mogu priuštiti.

Sada, s ovom donacijom, možemo od Grada tražiti malo veći prostor s dvije sobe jer se terapije za ljude s autizmom obavljaju jedan na jedan, traže privatnost i mir, a mi imamo samo jednu prostoriju od 30 kvadrata, i to bez sanitarnog čvora - kaže Armanini, i sam otac autističnog djeteta, koji volontira na mjestu predsjednika udruge, pokušavajući svojim korisnicima omogućiti što bolje uvjete za rad i terapiju. Udruzi za autizam Zadar stalno se javljaju novi članovi. Sada ih je ukupno 82, a među oboljelima od autizma najviše je djece i tinejdžera. Zato je ovoj maloj i samozatajnoj udruzi Modrićeva gesta veliki vjetar u leđa.

- Svi mu puno zahvaljujemo. Ne poznajemo ga osobno, ali naša vrata su mu uvijek otvorena i bit će nam veliko veselje odluči li posjetiti našu udrugu - kaže Ante Armanini, koji na traženje Luke i njegove obitelji neće otkriti koliki je iznos uplaćen na račun udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:03