ŽRTVE TEŠKO RASTROJENOG OCA

SVE BOLJE VIJESTI IZ REBRA, TEŠKO OZLIJEĐENA DJEVOJČICA JE STABILNO 'Nadam se da neće biti danas zahvata, ali da, ona je još uvijek kritično'

 
Milivoj Novak; kuća u Pagu u kojoj se dogodio zločin koji je zgrozio Hrvatsku
 Damir Krajac, Jure Miskovic / CROPIX

NOVO 12:02 Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Ante Čorušić rekao je na pressici u prostorijama KBC-a Rebro kako je stanje sedmogoišnje curice koja je jučer sanitetskim vozilom stigla iz Zadra ozbiljno ali stabilno, a potom je prepustio riječ voditelju Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoju Novaku.

- Mi smo s njom zadovoljni, cijeli sustav zbrinjavanja curice išao je na najbolji mogući način. To je primjer kako se dijete može i mora zbrinuti, sve je učinjeno na optimalan način. Curica je u politraumatskom stanju, zadobila je teške ozljede, ali jako smo zadovoljni, zadnjih 12-13 sati njezino je stanje stabilno, rekao je Novak.

Na upit novinara potvrdio je da je njezin život još uvijek u životnoj opasnosti.

- Nadam se da neće biti danas zahvata, ali da, ona je još uvijek kritično, sedirana je ali nije u umjetnoj komi, ona je na respiratoru, reagira na podražaje, odgovorio je.

Istaknuo je da će kritična faza trajati još njekoliko dana.

- Ako sve bude išlo glatko za par dana mogla biti puštena s intenzivne. Sasvim sigurno će trebati operaciju zbog ozljeda lica. Hoće li biti trajnih posljedica, to se sada ne može reći, ali nadam se da neće, poručio je.

- Okolnosti stradavanja su toliko strašne da o njima uopće ne želim razgovarati, rekao je te poručio da ne zna hoće li majka doći u Zagreb.

-------------------

Nakon jučerašnjeg suludog čina 54-godišnjeg oca koji je oko 6.20 sati svoje četvero djece (2011., 2012., 2014. i 2016.) bacio s balkona stana (s visine od 4,95 metara), pozorno se prati zdravstveno stanje djece, od kojih je dvoje teško ozlijeđeno.

Tijekom noći stanje teško ozlijeđene sedmogodišnje djevojčice koja je prevezena u Zagreb na KBC Rebro nije se pogoršalo. Djevojčica je pregledana i ustanovljene su teške povrede glave, prsnog koša, trbuha i kostiju lica. Intubirana je, odnosno na respiratoru je. Iako je u životnoj opasnosti, njezino stanje je za sada stabilno.

Konferencija za novinare o stanju teško ozlijeđene sedmogodišnje djevojčice koja je sinoć zaprimljena u KBC Zagreb održat će se u petak u 11,45 sati u Upravnoj zgradi na Rebru u Kišpatićevoj 12.

"Ona je i dalje na aparatima za disanje i u teškom stanju, ali smo zadovoljni jer u protekla 24 sata nije došlo do pogoršanja", rekao je za Hinu voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoj Novak.

Osmogodišnja djevojčica operirana je jutros, stabilno je i sve troje djece koja se liječe u zadarskoj bolnici su dobro, potvrdio je Hini zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

"Osmogodišnja djevojčica koja ima nagnječenje glave, prsa i tijela jutros je operirana na maksilofacijalnoj kirurgiji i stabilno je. Trenutačno je u Jedinici intenzivnog liječenja i nadamo se da će sutra biti vraćena na odjel. Djevojčici su operirane kosti lica, a ostalo dvoje djece smješteno je na Odjelu dječje kirurgije," kazao je Karuc.

Majka je uz socijalnu radnicu u bolnici, rekao je i dodao da se nada će djeca uskoro biti otpuštena na kućno liječenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:25