DIPLOMATI NA OKUPU

SVEČANO PRIMANJE ZA PREDSTAVNIKE DIPLOMATSKOGA ZBORA U HRVATSKOJ U prigodi Božića i Nove godine Plenković i Pejčinović Burić organizirali domjenak

 
Andrej Plenković
 Ranko Šuvar / CROPIX

U prigodi Božića i Nove godine hrvatski premijer Andrej Plenković i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić bili su u četvrtak domaćini svečanog primanja za predstavnike diplomatskoga zbora, akreditirane u Hrvatskoj.

U prigodnom obraćanju uzvanicima ministrica Pejčinović Burić istaknula je najvažnije diplomatske aktivnosti u protekloj godini: prvo hrvatsko predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe, sastanak na vrhu kojim je uspješno zaključeno jednogodišnje predsjedanje Srednjoeuropskom inicijativom, obilježavanje pet godina članstva u Europskoj uniji te Dubrovnik forum, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Ministrica je izdvojila pristupanje schengenskom prostoru i eurozoni, nastavak priprema za predsjedanje Vijećem Europske unije 2020. te priprema za članstvo u OECD-u kao prioritete za nadolazeću godinu te naglasila i kako će Hrvatska u travnju iduće godine prvi puta biti domaćin sastanka na vrhu inicijative Kina +16.

Među uzvanicima su bili i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, ministri, predstavnici političkog i društvenog života u Hrvatskoj te vjerski velikodostojnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:30