TRESE, LUPA, UDARA

Svi Kerumovi incidenti: Tukao, izbacivao, prijetio...

Gradonačelnik se okružio i suradnicima koji su također poznati po ‘spornim situacijama’
 Joško Ponoš/Cropix

SPLIT - Kerumovo preuzimanje uloge redara, i fizičko izbacivanje skupine mladića koji su na fešti Zagvozda pravili nered sada će, ipak, dobiti i policijsku epizodu. Splitsko-dalmatinska policijska uprava reagirala je na napise u medijima o tome događaju, pa će, kako nam je potvrdila glasnogovornica Marina Kraljević Gudelj, istražiti sve okolnosti događaja i sastaviti posebno izvješće.

Bude li to izvješće rezultiralo i kakvom prijavom, bit će to jedna od rijetkih takvih prilika u sve bogatijem popisu incidenata u kojima su sudionici bili ili Kerum, ili neki od njegovih suradnika i prijatelja, ili ponekad svi zajedno, kako je to bilo i prošli petak u restoranu Sky.

TUČNJAVA U KLUBU

Ne računajući neke od problema koje je s javnim redom i zakonima Kerum imao ranije, dok je bio “samo” živopisni poduzetnik - primjerice obaranje motociklista ili jurnjavu autocestom - noviji dio tog segmenta njegove karijere počeo je još prošle jeseni, kad se u društvu današnjeg savjetnika za komunalu Tomislava Gruice i novog člana NO Hajduka Ivice Livaje potukao s dvojicom drugih gostiju u zagrebačkom klubu Ramazzotti. Tada je Kerum tvrdio da više nije mogao otrpjeti uvrede protiv Dalmacije i Hajduka. No, u prijavi je stajalo da je baš Kerum isprovocirao sukob s Emirom Mehmedagićem i Marinkom Stojanovićem, jer je više svjedoka kazalo da je budući gradonačelnik bio napadan i bahatio se prema djevojkama u klubu, zbog čega je izbila tučnjava u kojoj je Kerum oboren na tlo i dobio nekoliko udaraca u glavu.

OTJERAO NOVINARE

Na Splitskom festivalu je, pak, otjerao ekipu Nove TV zbog “dosadnih pitanja”, kazavši im “ponašajte se pristojno, p.... vam materina”. Ocijenivši pitanja provokacijom, prekinuo je i tiskovnu konferenciju u Hajduku na kojoj su predstavljeni Anas i Ahmad Sharbini...

AFERA VRTIĆI

Onda je došla “afera vrtići”, kad su mediji otkrili da je tvrtki prijatelja Ivice Livaje Taho Keramika bez natječaja dao posao uređenja dječjih vrtića. Novinara portala Index je praktički istjerao s tiskovne konferencije na kojoj je objašnjavao kako će poslove i dalje davati ljudima od povjerenja, optuživši ga da se “jeftino prodao”, a istim povodom je novinaru Slobodne poručio “jedeš govna, i ti i tvoji kolege”. Sve to prošlo je bez posljedica, osim što je sudu upućen optužni prijedlog zbog nezakonitog pogodovanja Taho Keramici, što još nije okončano presudom.

PRIJETNJA SMS-om

Jedan drugi događaj iz tog vremena rezultirao je Kerumovom prijavom protiv protukandidata na izborima Ranka Ostojića zbog navodne prijetnje SMS-om, koju mu je pokazao Neno Ninčević. Ta prijava je kasnije odbačena.

NE ŽELI SRBINA

Možda najveći izgred splitskog gradonačelnika bio je onaj u emisiji Nedjeljom u 2, kad je izbrbljao cijelu seriju šovinističkih izjava poput one da ne bi nikad prihvatio Srbina za zeta. No, DORH je zaključio da elemenata za prijavu nema, no Vijeće za elektronske medije prijavilo je Hrvatsku televiziju zbog tih istupa.

SVAĐA S NAVIJAČIMA

Vjerojatno najbliži Kerumov suradnik Joško Svaguša - osim što Torcida već i njegovo postavljanje za predsjednika Hajduka smatra incidentom - nije imao tako živopisnih ispada. Svaguša je poznat kao aktivni sudionik splitskog noćnog života. Na Bačvicama, u Tropic Clubu Equador, prije nekoliko je dana došlo do njegove svađe s nekolicinom navijača Hajduka, a navodno i do tučnjave, što je u medijima dokumentirano snimcima svjedoka. Dan kasnije - priča se po Splitu - u Equador je stigao i sam Kerum, navodno u društvu nekoliko jakih momaka iz boksačkog kluba Pit Bull, koji su ga čuvali i na skupštini.

NASILNIK

Najživopisniji lik iz Kerumove stalne pratnje svakako je Ivica Livaja. On je dva puta osuđivan kao obiteljski nasilnik. Prvi put je zbog premlaćivanja supruge Dijane dobio 30 dana uvjetno, s kušnjom od godinu dana. Ta se kušnja nije pretvorila u zatvor kad je kasnije zbog novog napada na suprugu u Hvaru dobio prekršajnu kaznu od dvije tisuće kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:31