POPUT KENNEDYJA

'Svi moraju dati nešto za Hrvatsku', rekla Kosor i najavila završetak Pelješkog mosta

Svatko od nas mora reći što je spreman dati za Hrvatsku - poručila je premijerka Jadranka Kosor s krajnjeg juga zemlje
 Admir Buljubašić/CROPIX

DUBROVNIK - Vlada će podupirati županije, ali isto tako očekuje od županija da daju svoj doprinos gospodarskom razvoju Hrvatske i izlasku iz krize. Svatko od nas mora reći što je spreman dati za Hrvatsku - kazala je premijerka Jadranka Kosor koja je nazočila svečanoj sjednici održanoj u Dubrovniku povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana sv.Leopolda Bogdana Mandića.

- Prošli put kad sam bila u Dubrovniku otvorena je luka Gruž, danas otvaramo novi putnički terminal u dubrovačkoj zračnoj luci što me jako veseli. Puno se ulaže u povezanost Dubrovnika, no dobro znate da je iza nas jedna teška godina u kojoj smo neke projekte morali usporiti, a neke odgoditi. Od 2004. do 2009. u investicije i održavanje, Hrvatske ceste su na ovo područje uložile 600 milijuna kuna, dok je u 2010. za izgradnju dionica Ravča-Vrgorac-Ploče, te pripremne radove na auto-cesti A1 od Ploča do Dubrovnika planirano ulaganje od 225 milijuna kuna, od sveukupno 520 milijuna kuna.

Nastavljamo s izgradnjom Pelješkog mosta koji je puno više od infrastrukturnog objekta, doduše, usporeno, ali s planiranim završetkom do 2015. godine - istaknula je premijerka Kosor odgovarajući na zahtjeve koje je u svom govoru izrekao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

On je, naime, pozdravni govor iskoristio kako bi od Vlade, odnosno predsjednice, zatražio da promijeni i u plan izgradnje prometne infrastrukture uvrsti brzu cestu Dubrovnik - zračna luka Čilipi, te da se radovi na auto-cesti do Dubrovnika završe 2011., umjesto najavljene 2012. godine, "budući to građevinari mogu napraviti“.

- Dubrovačko-neretvanska županija podupire Vladine mjere za izlazak iz krize i spremna je dati svoj doprinos u njihovom provođenju - rekao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, naglasivši kako se tako ponašaju "i naši sugrađani posebno kad je cijeli program mjera mjera kombiniran s beskompromisnom borbom protiv kriminala i korupcije“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:23