HISTERIJA

SVI PRIČAJU O IZJAVI FRATRA KOJI JE PROSVJEDOVAO U SPLITU Zbog Istanbulske ćemo postati robovi žena koje će biti iznad Sabora, sudova i države, SVEGA!

 
 RTL

Predstavnici građanske inicijative "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije" u četvrtak su prosvjedovali na splitskoj Rivi protiv ratifikacije tog sporazuma.

Na prosvjedu su se pojavile osobe poput Mire Bulja, Hrvoja Zekanovića iz HRAST-a, predsjednice udruge 'U ime obitelji' Željke Markić i predvodnika prosvjednika iz šatora u Savskoj Đure Glogoškog.

RTL je pritom na splitskoj rivi zabilježio neobičnu izjavu jednog neimenovanog svećenika, koji je komentirao svoje protivljenje konvenciji na ovakav način:

- Ova rodna konferencija (sic!) ide za tim da uništi ono što je najbitnije - obitelj, djecu, roditelje. Dovest će nam žene koje će biti iznad Sabora i one će zapovijedati što će se raditi. One će biti iznad sudstva, iznad pravila države, iznad svega. Postat ćemo robovi, rekao je.

Čini se da je pritom pokušao aludirati na sada već čuveni GREVIO, odnosno neovisno ekspertno tijelo zaduženo za nadzor prvedbe Istanbulske konvencije, a kojega se protivnici konvencije plaše iz raznoraznih razloga.

Split, 120418. 
Prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u organiziaciji Gradjanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije na splitskoj Rivi. 
Na fotografiji: fratri na rivi na prosvjedu. 
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / HANZA MEDIA
Predstavnici klera u prosvjedu protiv Istanbulske konvencije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:55