SULUDA ŠETNJA GRADOM

SVJEDOCI INTERVENCIJE U KOJOJ JE UHIĆEN MUŠKARAC KOJI JE S ORUŽJEM HODAO OKO PREDSJEDNIČINA STANA 'Pitali smo ga kamo će s tom puškom...'

 
 CROPIX

Prizor muškarca kako s puškom zdušno korača zagrebačkom Zvonimirovom ulicom u petak u pola bijela dana zaprepastio je Zagrepčane.

Šokirani prizorom naoružanog čovjeka građani su oko 15 sati pozivima “zasuli” telefon 192 pa je upravo zahvaljujući brzinskoj reakciji i građana i policije koja je odmah pristigla na mjesto akcije, muškarac priveden u postaju na kriminalističko istraživanje.

- Priča se da je hodao neko vrijeme Zvonimirovom pokušavajući ući u ulaze zgrada. Valjda je birao nasumce da uđe, bez cilja. Dolaskom do križanja s Bauerovom, nedaleko od stambene zgrade gdje stanuje predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, neki građanin čak je povikao da kamo će s tom puškom. Policija je vrlo brzo nakon toga došla, no čovjek je već odšetao dalje - kaže nam jedan stanar Zvonimirove. Nije dugo trebalo da, na temelju drugih dojava, policajci lociraju naoružanog čovjeka. Lisice na ruke su mu stavili u obližnjoj Ulici kneza Višeslava. Puška mu je oduzeta te je utvrđeno da je riječ o lovačkom oružju, a u tijeku je obrada kako bi se utvrdio i motiv sulude šetnje gradom. Kako doznajemo, prekršajno će odgovarati zbog kršenja čl. 92. st. 1 Zakona o oružju.

- Osoba je brzom reakcijom policije stavljena pod nadzor i dovedena u službene prostorije. Ujedno zahvaljujemo građanima na dojavi - kažu iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 07:37