PAZI, DR. IVO!

Swoboda: Arbitraža nije problem, čuvajte se vi Sanadera

Zagreb, 021109.Vlada.Banski dvori.Premijerka republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se s Hannesom Swobodom, izvjestiteljem za Republiku Hrvatsku u Europskom parlamentu.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda u razgovoru s hrvatskim dužnosnicima u utorak nije krio zadovoljstvo odlukom Sabora da prihvati Arbitražni sporazum sa Slovenijom te je među privma na tome čestitao premijerki Jadranki Kosor, piše tjednik Globus.

- Unatoč brojnim kritikama koje su na račun Sporazuma o arbitraži posljednjih dana iznesene i u Hrvatskoj i u Sloveniji, očekujem ishod kojim će obje zemlje biti zadovoljne - izjavio je Swoboda za Globus.

- Od samog početka osnovna je ideja da slovenski pristup otvorenom moru ne znači da će joj Hrvatska prepustiti svoje teritorijalne vode nego postoje druga rješenja, dodao je Swoboda koji je prokomentirao i eventualni Sanaderov povratak u Vladu kako bi izbjegao kanzneni progon zbog navodne umiješanosti u neke sumnjive poslove.

- Ako Sanader misli na hrvatske interese, onda se sigurno neće vratiti u Vladu. Nitko ne smije biti iznad zakona, pa ni bivši premijer Ivo Sanader. Ne može se netko vratiti u Vladu da se zaštiti od zakona - zaključio je Swoboda koji je pohvalio Sanaderov rad, no i istaknuo kako ga se Kosor itekako dojmila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:26