NOVI GLOBUS OTKRIVA

TAJNI SASTANAK Odvjetnici osuđene šestorke Herceg - Bosne prvi put s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem!

ZAGREB - U utorak popodne u Ministarstvu pravosuđa konačno je održan sastanak timova obrane nedavno nepravomoćno osuđene "šestorke Herceg-Bosne" i ministra Orsata Miljenića koji je prestavljao Vladin "Savjet za suradnju s međunarodim kaznenim i drugim sudovima", piše u posljednjem broju Globusa.

Trebao je to biti prvi službeni korak Hrvatske Vlade prema uključenju u pomoć odvjetnicima osuđenih čelnika nekadašnje Herceg-Bosne.

No, prema informacijama Globusa, na sastanku nije bilo ni riječi o tome da bi se Vlada ili ministar Miljenić na bilo koji način uključili u obranu šestorke. Čak se nije ni razgovaralo o tome da bi Vlada pokušala osporiti dio presude prema kojoj službeni Zagreb na čelu s prvim predsjednikom Franjom Tuđmanom koordinirao udruženi zločinački pothvat s ciljem čišćenja "hrvatskog teritorija" u BiH od muslimanskog stanovništva.

Jedan od sudionika sastanka kaže da to ne znači kako se Vlada ne namjerava uključiti.

"Ovo je bio naš prvi, pomalo kurtoazni susret, na kojem smo se upoznali i razmijenili informacije. Nismo razgovarali o nekoj suradnji, no vjerujem da bi moglo doći do novih sastanaka", nada se jedan od odvjetnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:39