STRADAO U NESREĆI

TALENTIRANI MLADI VRATAR PROBUDIO SE IZ KOME, MIČE RUKAMA Otac Karla Sokača za Jutarnji potvrdio lijepe vijesti iz bolnice

    AUTOR:
    • Višnja Gotal

  • OBJAVLJENO:
  • 03.01.2020. u 17:40

Krizevci.info, Prigorski.hr

Karlo Sokač

 

Mladi vratar NK Radničkog iz Križevaca, Karlo Sokač, probudio se iz kome, miče rukama i svega je svjestan i sve razumije.

Sretnu nam je vijest javio Karlov otac, Davor Sokač, koji uz sinov krevet u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju bdije otkad je mladić u vrlo teškom stanju nakon prometne nesreće onamo dovezen na novogodišnje jutro.

Perspektivnom su vrataru, koji je prošao i Dinamovu omladinsku školu, u nesreći na Silvestrovo smrskana četiri kralješka i nekoliko je dana u induciranoj komi bio u kritičnom stanju.

Automobilom marke BMW bez vozačke je dozvole upravljao njegov prijatelj iz djetinjstva. Vozač i suvozač su u nesreći prošli neozlijeđeni dok je Karlo u stanju opasnom po život iz koprivničke bolnice premješten u Zagreb, gdje je na novogodišnje jutro prošao i prvu operaciju kralježnice.

Liječnici nisu željeli previše komentirati Karlovo stanje, tek su oprezno za Jutarnji list izrazili svoj "optimizam".

- Danas vidimo da su bili u pravu i ne mogu reći ništa, osim da sam presretan. Kad se Karlo probudio i kad sam vidio da je svega svjestan bio mi je to najsretniji trenutak u životu, Iako je bilo najvažnije da preživi, presretni smo micanjem ruku. Bio bi to za njega, sportaša, veliki udarac. Ma, najsretniji smo što je živ, a sad ćemo se posvetiti njegovom konačnom oporavku - sretan je otac Davor.

Izdvajamo