'VORTEX' U KRIZI

'TO JE NADRILIJEČNIŠTVO!' Ministarstvo zdravstva podnijelo kaznenu prijavu protiv self help zvijezde čiju edukaciju je masno platila i Todorićeva kći

 
Ana Bučević
 INSTAGRAM

Iz Ministarstva zdravstva u petak poslijepodne potvrdili su nam kako su protiv Splićanke Ane Bučević podnijeli kaznenu prijavu zbog nadriliječništva.

Iako to nije prvi put da se Ministarstvo odlučilo na taj korak, ranije pokrenuti postupci još nisu dobili svoj epilog.

Podsjetimo, Ana Bučević u javnosti se predstavlja kao "životna trenerica" koja na tzv. motivacijskim krstarenjima podučava o "izbalansiranoj energetskoj razini" koju naziva "vortex" te objašnjava ljudima kako je za njihovo stanje kriva energetska neravnoteža.

Da sve bude bolje, za jedan svoj program je, kako sama kaže na svojoj web stranici, dobila i odobrenje Ministarstva obrazovanja.

Tvrdi kako je do sad održala više od 50 seminara u cijeloj regiji i motivirala tisuće ljudi. I ne samo to, Bučević je česti gost predavač na team building programima na kojima potiče djelatnike na povećanje produktivnosti i učinkovitosti koji doprinose uspješnosti tvrtke.

Ana kaže kako je "važno postići stanje energetske homeostaze" ne bi li se postigao životni pa i zdravstveni balans. Njezin moto je "vibriranje", odnosno "vortex", kako naziva idealno kreiranje života svakog pojedinca.

Nedavno se o njezinoj navodnoj genijalnoj pomoći oglasila i Iva Todorić - podsjetimo, Anino krstarenje koje joj je "promijenilo život" platila je 16.000 kuna.

Inače, Bučević je po zanimanju profesorica kineziologije, a o njezinu nadriliječništvu u petak se oglasio i psihijatar Herman Vukušić, koji je također Ministarstvu zdravstva uputio prijedlog za podizanje kaznene prijave protiv Bučević.

Spočitava joj da u svojim "uslugama" koristi liječničku terminologiju, što je po njemu očiti dokaz nadriliječništva.

U Ministarstvu se nadaju da će reakcije nadležnih na ovaj slučaj biti brze i učinkovite, jer nakon Pernarova "liječenja" gripe preko Facebooka, antivakcinacijskih pokreta, liječenja preko telefona i karata, samo nam još treba "vibriranje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:35