AFERA LIPOSUKCIJA

'TO SU PRLJAVE LAŽI, ZA POVRATITI!' Županica Lovrić Merzel odgovara na optužbe o pokretanju istrage o liposukciji na teret HZZO-a

 Mate Piškor/CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku pokrenulo je, neslužbeno doznajemo, predistražne radnje vezane uz slučaj operacije SDP-ove sisačke županice Marine Lovrić Merzel u sisačkoj bolnici.

Iako službene potvrde još nema, a u sisačkom tužiteljstvu kažu da informacije o takvim istragama ne daju u javnost, doznajemo da je iz sisačke bolnice zatražena kompletna dokumentacija vezana uz operativne zahvate koje je Merzel prošla.

Zatvaranje odjela

Afera, koju županica od početka s gnušanjem naziva prljavim lažima u predizbornoj kampanji, počela je nakon što je HDZ-ov zastupnik Željko Krapljan u ožujku na sjednici Skupštine Merzel optužio da je obavila zahvat estetske kirurgije pod lažnom dijagnozom i s lažnom uputnicom kako bi izbjegla plaćanje skupog zahvata. Dodao je da je zbog njezine operacije odjel kirurgije sisačke bolnice bio zatvoren.

Sljedeći dan Merzel je pred novinarima najavila tužbu protiv Krapljana, a dr. Damir Pahić, ravnatelj bolnice, objasnio je da bolnica ne posjeduje aparat za liposukciju pa takve zahvate tamo nije moguće obaviti. U bolnici nikad, dodao je, zbog jednog pacijenta nije zatvoren čitav odjel.

Pokazala ožiljke

Merzel je objasnila da je krajem siječnja u bolnici operirala herniju, odnosno bruh te je za to pokazala papirologiju, a novinarkama je pokazala i ožiljke od svih operativnih zahvata kojima je bila podvrgnuta. Otpusno pismo potpisao je kirurg Jadranko Kovjanić, a u njemu stoji da je 27. siječnja Merzel primljena u bolnicu s bolovima u trbušnoj šupljini. Odmah je naručena predoperacijska obrada te je Marini Lovrić Merzel, pokazuje papirologija, operirana hernija.

Ipak, u priču se sada uključio i DORH koji te navode, kako doznajemo, dodatno provjerava.

- Ovo je za povratiti, da se takve stvari događaju dok još uvijek čekam dijagnozu svoje bolesti. Onaj tko je rekao da postoji istraga, neka je i provede - rekla je Merzel iziritirana upitom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:45