MINISTARSTVO: TO JE NEPRIHVATLJIVO

TOLUŠIĆEV POMOĆNIK SMIJENJEN! Agičić sankcioniran nakon što je Jutarnji otkrio da je naredio inspektorima da ne budu prerevni tijekom Velikog tjedna

 
u krugu: Damir Agičić
 CROPIX

Damir Agičić, pomoćnik ministra poljoprivrede za veterinarstvo i sigurnost hrane, razriješen je sa svoje dužnosti na zatvorenoj sjednici Vlade. Time su se obistinile najave iz Ministarstva poljoprivrede o njegovoj smjeni istog dana kada je Jutarnji list objavio njegov dopis s uputama inspektorima kako raditi u blagdansko vrijeme. Ministarstvo poljoprivrede se odmah ogradilo od Agičićeva dopisa kojim je krajem prošlog tjedna na adrese petnaestak veterinarskih inspektora poslao službeni dopis u kojem im sugerira da ne "glume prerevnu inspekciju prije Uskrsa".

"S obzirom na to da je krajem ovoga mjeseca Veliki tjedan i da mnoštvo naših stranaka na poseban način proživljava to razdoblje, preporučujem i molim vas da taj posljednji tjedan ožujka ne planirate nikakve inspekcijske nadzore u objektima", naveo je Agičić na početku svog dopisa.

Dodao je kako nije primjereno dolaziti u nadzor objekata u vrijeme kad se u našem narodu tradicionalno dariva prijateljima i poslovnim partnerima jer se sa strane mogu čuti komentari "da se dolazi u objekte kako bi se dobilo što neprimjereno". Na kraju dopisa ostavio je ipak mogućnost da se inspekcijski nadzori i u tom razdoblju provedu "bude li što hitno, možda kakva epizootija zarazne bolesti".

Ministarstvo je njegov dopis nazvalo neprihvatljivim i poručilo kako "povećanu prodaju prehrambenih proizvoda tijekom blagdana mora pratiti i pojačan inspekcijski nadzor subjekata koji hranu stavljaju na tržište".

U četvrtak iz Ministarstva poljoprivrede nisu željeli dodatno komentirati Agičićevo razrješenje. Budući da kada je izabran za dužnosnika nije trebalo ministrovo obrazloženje o njegovom imenovanju, tako ni sada ne treba dodatno pojašnjavati razloge razrješenja, navode iz Ministarstva.

No, nakon što je Jutarnji list u ponedjeljak objavio spomenuti dopis, Agičić je u srijedu obavio razgovor s ministrom.

O čemu su razgovarali, nije nam želio reći ni sam Agičić, koji prije službene objave nije bio pretjerano raspoložen za detaljnije izjave oko njegove moguće smjene koju je nazvao "prijedlogom za razrješenje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:30