SRAMOTA NA BRAČU

TORCIDA BRAČ SE OGLASILA O INCIDENTU U SUPETRU Ozlijeđeni vatrogasac im spustio: 'Je li tako teško napisati da osuđujete napad? Sramite se!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2019. u 11:38

Joško Šupić, screenshot / Hanza media, Facebook

 

Nakon incidenta koji se ovog vikenda dogodio u Supetru na Braču, kada je više osoba napalo skupinu pet sezonskih radnika po nacionalnoj osnovi, o svemu se na Facebooku oglasila Torcida Brač.

Podsjetimo, incident se dogodio nakon Torcida Kupa. Pet mladih sezonaca se vraćalo kućama te večeri, a dvojica od njih su bili Srbi iz Vukovara. Čuvši ih kako govore, 15-20 nasilnika se zatrčalo prema njima vičući 'Di je Srbin' i počeli su ih tući. Pritom je ozlijeđen i jedan supetarski vatrogasac Tomo Domančić, koji se napadačima suprotstavio. Sve se dogodilo u blizini prostorija Torcida Brač. Nakon svega je gradonačelnica Supetra oštro osudila napad i ukinula donacije za Torcida Kup.

Torcida Brač se o svemu oglasila na Facebooku, rekavši da se radi o 'kolektiviziranju krivnje bez zakonitog utvrđivanja činjenica radi prikupljanja jeftinih političkih bodova'. Dodali su i da ovaj incident nije mogao biti pod kontrolom Torcide Brač te da ta organizacija ne može snositi sankcije za takva nedjela.

 

'Ponukani izjavama lokalnih političara povodom nemile situacije koja se neki dan dogodila u Supetru oko 4. sata ujutro, osjećamo potrebu izvijestiti javnost da je takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmjerene na Torcidu Brač nedopustivo i zlonamjerno, te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova.

Naime, Torcida Brač je dana 08.06.2019. (subota) organizirala 6. izdanje malonogometnog turnira Torcida Brač Kup koji se odvio od 18:00 do 22:00 sati, bez ijednog incidenta, dok je karakter turnira, kao i svake godine do sada, bio humanitaran.

No, ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela. Međutim, dijelu medija i javnosti, a poglavito lokalnim političarima na vlasti u Supetru, to nikako nije jasno, (a trebalo bi biti), pa primjenjuju metodu kolektivne krivnje uz najavu ''vječne zabrane'' korištenja betonskog nogometnog igrališta i ukidanja novčane potpore Torcida Kupu, čime se stvara dojam da je taj turnir egzistirao na grbači gradskog proračuna, što nije istina.

Nepobitna činjenica je da je gradonačelnica Supetra tu, inače simboličnu financijsku potporu, ukinula još prije 2 godine, kao što nam je uskratila i dozvolu za izradu grafita posvećenog stradanju Vukovara u Domovinskom ratu.

Na kraju želimo istaknuti da je ovaj turnir prepoznatljiv upravo iz svog humanitarnog karaktera, a koji se sada želi zabraniti radi izoliranog incidenta, te da se cjeloukupni novac koji se stekao održavanjem turnira svake godine proslijedio u humanitarne svrhe, bilo da se radi o pomoći potrebitim ljudima s Brača ili ljudima iz drugih dijelova RH, obnovi vukovarskog vodotornja, poplavljenim područjima ili bivšim igračima Hajduka, stoga ne dozvoljavamo i odbijamo da se na takav način blati naša udruga i svi članovi Torcide Brač!

KNH TORCIDA BRAČ', stoji u njihovom priopćenju na Facebooku.

Na to im je u komentarima odgovorio ozlijeđeni supetarski vatrogasac Tomo Domančić. Napisao je da su trebali barem osuditi napad.

'Zašto niste mogli napisati da osuđujete napad jel.. Jel to tako teško a da ne napominjem da niste spomenuli da je ovaj šta mi je polomia nos uhićen u vašim prostorijama... Sramite se', napisao je vatrogasac Domančić.

screenshot Facebook Torcida Brač

Božinović: Hrvatska policija ima nultu toleranciju na nasilje

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je napad na sezonske radnike na Braču, prenosi N1.

- Policija je odmah otkrila i uhitila dvojicu počinitelja. Kriminalističko istraživanje traje i dalje. Kad govorimo o hrvatskoj policiji, postoji nulta tolerancija na nasilje. Policija svoj dio posla odradi brzo, učinkovito i profesionalno".

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo