KIŠA I ULTRA

TOTALNI PROMETNI KOLAPS Splitu je gotovo nemoguće prići, kolona je spojila Trogir i Makarsku, vozači nemoćno stoje u automobilima i ne miču...

 
Prometne gužve u Splitu, Solinu i Zadru
 Luka Gerlanc / CROPIX

Približavanje Ultre u kominaciji sa srpanjskim nevremenom koje je potjeralo turiste s plaža začepilo je sve cestovne prilaze Splitu.

Kako doznajemo od vozača koji se javljaju u našu redakciju kolona automobila je opet uspjela ono što Hrvatske ceste ne uspijevaju godinama- spojiti Trogir i Omiš, piše Slobodna Dalmacija.

Grozne su gužve i na potezu od Makarske do Omiša, kolona je na naplatnim kućicima u Dugopolju, taksisti nam javljaju da je gotovo nemoguće pristupiti Zračnoj, ali i Trajektnoj luci Split.

- Za dionicu koju prođem za deset minuta, sada mi treba više od sata. Kolona uopće ne miče- javlja nam taksist koji je krenuo pokupiti goste u Trajektnoj luci.

Gužve su se spojile od raskrižja u Kaštel Sućurcu kod Vatrogasnog doma do ulaza u Split na Pujankama, a iz smjera Omiša sve od Krila Jesenice do Mertojaka. Vidljivo je da je tijekom cijelog dana pojačan promet u sa Zračne luke u Resniku prema gradu, ali i u suprotnom smjeru, što je dokaz da dolazi jako puno gostiju avionom.

čitatelj
Prometni kolaps u Splitu 10.7.2019.

To se osjeća i na javnom prijevozu jer autobusi na liniji broj 37 kasne i po pola sata, te na stanice bliže gradu dolaze popunjeni turistima. I linija broj 60, s obzirom na gužve iz Omiša, ne dolazi na vrijeme, piše Slobodna Dalmacija.

Google traffic
Prometni kolaps u Splitu 10.7.2019.

Ukratko, oboružajte se strpljenjem i ne vozite ako ne morate, jer pravih obilaznih smjerova, naročito od Trogira prema Splitu baš i nemate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:30