URUŠILA SE CRKVA

Crkveni orguljar u Žažini sedma žrtva potresa: Nesretni Stanko ostao je pod ruševinama tornja...

Osim njega u crkvi je bilo još troje njegovih kolega, ali su svi uspjeli pobjeći i izvući se lakšim ozljedama
 Ronald Goršić/Cropix

Vatrogasci su nešto iza 19 sati i 30 minuta, nakon više od šest sati potrage, pronašli tijelo preminulog muškarca u ruševinama župne crkve sv. Nikole i Vida u Žažini, čime se broj poginulih u razornom potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku popeo na sedam.

Načelnik općine Lekenik Ivica Perović kazao je za Dnevnik.hr da je muškarac, prema zasad dostupnim infomracijama, preminuo.

U tijeku je policijski očevid te izvlačenje tijela iz ruševina crkve.

image
Ronald Goršić/Cropix

Riječ je o 65-godišnjem Stanku Zecu, inače sviraču crkvenih orgulja, koji je ostao zarobljen pod ruševinama 15 metara visokog tornja koji se u potresu odlomio i propao u unutrašnjost crkve.

Osim njega u crkvi je bilo još troje njegovih kolega, ali su svi uspjeli pobjeći i izvući se lakšim ozljedama, kako doznajemo.

Na licu mjestu su bili liječnici i 15-ak vatrogasaca koji su prvo morali devastiranu unutrašnjost crkve iz 18. stoljeća isprazniti od nekoliko desetaka tona cigle i šute.

image
Ronald Goršić/Cropix

Prethodno je pronađeno šest žrtava razornog potresa od 6,2 po Richteru čiji je epicentar bio na području Petrinje.

"Iako potraga u ruševinama i dalje traje, s tugom javljamo informacije o smrtno stradalima: djevojčica u Petrinji i petoro muškaraca u Majskim Poljanama", objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na Twitteru oko 18 sati.

Uz to, najmanje šest osoba je teško ozlijeđeno, a 20 lakše.

Potraga u ruševinama i dalje traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:51