SITUACIJA POD KONTROLOM

TREĆA OSOBA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM U VARAŽDINU JE STABILNO 'Riječ je o muškarcu od oko 60 godina, ima blage simptome bolesti'

Koronavirus
 Damjan Tadic / CROPIX

VARAŽDIN - Treća osoba zaražena koronavirusom u Varaždinu i jedanaesta u Hrvatskoj muškarac je u dobi od 60-tak godina, koji je u rodbinskoj vezi s drugim zaraženim i ima blage simptome bolesti, izvijestio je u petak načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.

"Klinička slika je umjerena. Radi se o blažim simptomima kao što su poznati kod gripe - povišena temperatura, kašalj i tome slično", rekao je Vugrin u izjavi medijima u Županijskoj palači u Varaždinu.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite je dodao da je suradnja s osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim odlična, da su mapirani svi kontakti te postoji aktivni zdravstveni nadzor nad svima, dok se zaražena osoba nalazi u izolaciji u Općoj bolnici Varaždin.

Vugrin je istaknuo da se provode aktualne preporuke vezano uz postupanja s koronavirusom te će se sukladno preporukama postupati i ukoliko će se one mijenjati.

Ponovio je da je situacija pod kontrolom te da i dalje nema generalne zabrane javnih okupljanja.

Varaždinska je županija ranije otkazala za subotu najavljen koncert za umirovljenike uz Dan žena, zbog sigurnosti te populacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:37