TURBULENCIJE

TRESE SE VLADAJUĆA KOALICIJA: HNS PRIJETI IZLASKOM IZ VLADE! 'S takvim čovjekom nećemo sjediti u Vladi, na ovaj ili onaj način!'

 
 CROPIX, Reuters

NOVO

Ne dođe li do ostavke Lovre Kuščevića, ili njegove smjene, visoki izvor iz HNS-a poručuje da oni onda neće ostati u takvoj Vladi!

- HNS s Lovrom Kuščevićem, koji je koristio politički utjecaj radi osobne financijske koristi, koji nema nimalo političke i moralne odgovornosti, koji je bezobraznom i bahatom izjavom uvrijedio sve građane Hrvatske, sve medije i sve kolacijske partnere, s takvim čovjekom HNS neće sjediti u Vladi, na ovaj ili onaj način! - poručuju iz vrha stranke za Jutarnji.

Ubrzo su se oglasili iz Vlade.

- Ovo je čisti ultimatum, a na to ne pristajemo. Mi moramo donijeti odluku u kojoj branimo stranku i Vladu. Isto tako naš partner se ponio nekorektno, ne možemo dopustiti da dva tjedna nisu zucnuli i onda preko medija šalju poruke i izazivaju medijsku hajku. Žao nam je da su tako postupili i ako se pokaže da postoji neki njihov drugi interes osim smjene Kuščevića, znat ćemo adekvatno odgovoriti - kažu u Banskim dvorima.

HDZ-ovo uže vodstvo trebalo bi u srijedu navečer održati sastanak o situaciji s Kuščevićem, a tek sljedeći tjedan trebao bi biti i sastanak s koalicijskim partnerima, i to redovni, a ne hitni, koji traži HNS.

-----------------------------------

PRVA VIJEST

- Iznenađen sam, nije mi jasno što se događa. Imao sam informaciju da Kuščević odlazi - komentirao je jedan istaknuti član HDZ-a, nakon što je ministar uprave Lovro Kuščević izjavio da ostaje u Vladi.

Kuščević je to kazao novinarima nakon jutrošnjeg razgovora s premijerom i šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Još nekolicina HDZ-ovaca s kojima smo razgovarali bila je zatečena Kuščevićevom izjavom, pogotovo što se danima po medijima, ali i u samoj stranci, spominjalo kako će Kuščević u dogovoru s Plenkovićen podnijeti ostavku.

- Svi smo očekivali da će Kuščević otići. Nije mi jasno kakve su tu igre posrijedi, ni što se događa. Ispada da se brani neobranjivo. Zaista ne znam što reći na sve. Kuščević nije samo ministar u Vladi, on je i politički tajnik HDZ-a, sve to nanosi štetu stranci - kazao je još jedan HDZ-ovac, dodajući, kako “zaista ne zna što se dogodilo”.

Dodaje kako Plenković možda želi sačekati još par dana kako bi napravio širu rekonstrukciju.

- Nije mi jasno što se događa, ali mislim da se premijer mora što prije riješiti Kuščevića, ne smije dočekati glasanje o njemu u Saboru - kazao je još jedan od naših sugovornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:03