DRUGA STRANA MEDALJE

Trudnice i mlade mame nisu mogle iz zgrade Ministarstva

'To nije bio miran prosvjed, nego kršenje mojih prava slobodnog kretanja', priča ogorčena zaposlenica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta
 Šime Šokota/Cropix

Na adresu portala mojfaks.com pristiglo je nekoliko komentara kojima se iz sasvim drugog kuta govori o jučerašnjem studentskom prosvjedu pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

- To nije bio miran prosvjed, nego kršenje mojih prava slobodnog kretanja! U svim vijestima smo ispali 'stoka' koja 'gazi' 'jadne' studente. Kako mi kao službenici, ili kako nas nazivaju 'činovnici', možemo njima dati beslatno obrazovanje?

Nitko mi ne može zabraniti to što želim ići kući, svojoj obitelji. Baš me zanima stav tih roditelja koji su pustili svoju djecu da krše tuđa ljudska prava u borbi za svoja. Ono što se događalo je bilo nasilje nad svima, starima, mladima, a da ne pričam o trudnicama koje nisu mogle izaći van - stoji u komentaru ogorčene zaposlenica Ministarstva.

Podsjetimo, oko 15 sati pred zgradom Ministarstva u Donjim Sveticama okupilo se 300-tinjak studenata koji su još jednom ukazati na svoje neslaganje s prijedlogom ministra Radovana Fuchsa te potrebu ukidanja školarina i drugih vrsta plaćanja studija.

Počelo je mirno, no sat i pol kasnije okupljeni su studenti željeli potpunom blokadom pokušali onemogućiti zaposlenicima Ministarstva odlazak s radnog mjesta pri čemu je došlo do naguravanja.

Ubrzo je intervenirala i policija koja je uz upotrebu sile omogućila službenicima odlazak kućama.

Među zatočenim zaposlenicima bilo je i nekoliko mladih majki koje nisu mogle po svoju djecu u vrtić.

Studenti su u svom obraćanju javnosti istaknuli kako je interventna policija koja je došla na prosvjed bila korektna, no da je nekoliko zaposlenika MZOS, živčana zbog nemogućnosti napuštanja zgrade Ministarstva, u jednom trenutku postala nasilna.

Nekoliko je studenata u naguravanju navodno bilo i pregaženo te udareno nogama, a nkima su upućene i ružne riječi poput 'stoko'.

Više informacija i komentara o studentskim prosvjedima pratite na portalu MojFaks.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:43