'VELIKA ZAHVALA'

Turist iz Bosne: Hvala vam na helikopterima koji lete tik iznad nas, ne znam što bih radio s toliko tišine

'Molim Vas da ovo ne shvatite kao negodovanje nego kao izraz sreće zbog ovog, efektnog, dijela turističke ponude', ironično je zahvalio turist
 Niksa Stipanicev / CROPIX

ČIOVO - Hrvatska očito ima problema u svojoj turističkoj ponudi. Kada je dobra, onda nema gostiju, a kada su gosti tu i spremni su ostaviti svoje eure, kune, marke, dolare ili funte, nešto u našoj ponudi ne valja.

Upravo na tu 'posebnost' hrvatskog turizma odlučio je upozoriti dipl.ing Emir Akvić, inače turist iz Zenice koji se odmara na Jadranu. Akvić je bio toliko oduševljen ponudom našeg turizma da se odlučio javno zahvaliti, a zahvalu je posao još na nekoliko adresa među kojima je i ona Ministarstva turizma. Čim su dobili mail 'zadovoljnog' turista, iz Ministarstva turizma zatražili su i očitovanje MORH-a koje ćemo uskoro objaviti.

- Molim Vas da prenesete izraze naše duboke zahvalnosti MORH-u za krasan ugođaj koji nam od jutros, 2. kolovoza 2011., priređuju helikopteri MI-8 iz baze preko puta Čiova leteći na pedesetak metara iznad naših glava, tik uz obalu s visećim teretom od oko tone, tone i pol te za prekrasan cvrkut njihovih motora i rotora od kojih 5000 KS koji izaziva treperenje naših zadivljenih srca – navodi Akvić.

- Naravno da bi odluka za odlazak na neki od poligona za vježbu pilota u nošenju tereta u školskom krugu u unutrašnjosti lišila nas, koji smo došli pobjeći od dosadne tišine radnih mjesta, ovako divnog ugođaja kojemu prisustvujemo od jutros pa evo skoro u podne – ističe bosanski turist.

- Molim Vas da plač beba ne shvaćate kao naše negodovanje nego kao izraz sreće tih malih i neukih bića zbog ovog, efektnog, dijela turističke ponude – ironično zaključuje Akvić.

Emir Akvić dobro je upoznat sa letenjem ali i padanjem. Naime, riječ je o padobrancu te višegodišnjem instuktoru padobranstva i članu kluba Vektor iz Zenice.

Prema dostupnim podacima, dosad je izveo više od 1500 padobranskih skokova. S obzirom na taj podatak, vrlo je vjerovatno riječ o bivšem vojnom padobrancu kojem sad smeta vojni helikopter koji je jednom nisko nadletio iznad Čiova. Avkić je osim toga i pilot paraglajdera kojim obavlja akrobatske letove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:04