VELIKA TRAGEDIJA

TUŽAN EPILOG ŠOKANTNOG SLUČAJA Preminula djevojčica (4) koju je otac ostavio u vrelom automobilu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.07.2019. u 10:13

Sibenik, 240216.
Primopredaja dva nova vozila hitne medicinske pomoci (Hitne pomoci) Zavodu za hitnu medicinu Sibensko-kninske zupanije
Foto: Niksa Stipanicev
Nikša Stipaničev / CROPIX

Ilustracija

Četverogodišnja djevojčica iz Rovinja koju je otac (33) prošlog četvrtka ostavio u vrućem automobilu na parkiralištu, preminula je u ponedjeljak u kasnim poslijepodnevnim satima, potvrdili su nam u riječkom KBC-u. Djevojčica je, nakon što je prevezena u bolnicu u Rijeci, cijelo vrijeme bila u jedinici intenzivnog liječenja.

Podsjetimo, četverogodišnjakinju je u četvrtak u Rovinjskom Selu otac ostavio u automobilu, u kojem je zbog vrućine i visoke temperature dehidrirala.

Otac je u pomoć pozvao rovinjsku Hitnu pomoć, moleći osoblje da brzo dođu jer je djetetu naglo pozlilo. Djevojčica je u teškom stanju najprije hitno prevezena u pulsku, a potom i u riječku bolnicu, no nažalost u ponedjeljak je umrla.

Neslužbeno se doznaje kako je 4-godišnja djevojčica podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi, javlja Hina.

Policija je po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 33-godišnjeg oca Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a osumnjičen je za kazneno djelo povrede djetetovih prava.   

"S obzirom da je nastupila smrtna posljedica, za ovaj slučaj je nadležno Županijsko državno odvjetništvo. Za ovu vrst kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina", izjavila je za Hinu glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović

Dnevnik.hr navodi kako su roditelji odlučili donirati njezine organe kako bi na taj način spasili druge živote.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo