KONZULTACIJE

U BANSKIM DVORIMA SASTANAK PLENKOVIĆA S NEKOLICINOM BLISKIH SURADNIKA Doznajemo tko je stigao u zgradu Vlade i koje su teme na dnevnom redu

Zagreb, 141019.
Sabor.
Klub zastupnika HDZa ima sjednicu u Saboru, a premijer Andrej Plenkovic je prije pocetka sjednice dao izjavu za novinare.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

U Banskim dvorima je u ponedjeljak kasno poslijepodne započeo sastanak na kojemu, kako neslužbeno doznajemo, sudjeluju predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović, ali i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader, potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak i predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica.

Prema informacijama do kojih smo uspjeli doći, nije riječ ni o kakvom izvanrednom sastanku, već se navodno radi o uobičajenim konzultacijama koje premijer ima sa svojim suradnicima u Vladi, Saboru i stranci.

Doznajemo da je na dnevnom redu aktualna politička situacija, a vjeruje se da je među temama i stanje u vladajućoj stranci te pripreme za predstojeće predsjedničke izbore.

Iako su svi okupljeni visoki stranački dužnosnici, iz stranke poručuju da nije riječ o sastanku užeg vodstva HDZ-a, s obzirom da na njegovim sastancima, koji se najčešće održavaju u stranačkim prostorijama, obično sudjeluju još neki dužnosnici, primjerice zamjenik predsjednika stranke i ostali potpredsjednici, što u ovome navratu nije slučaj.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo