LOKALNI STOŽERI

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas najviše slučajeva, u Zagrebu zaraženo dvoje turista

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je ukupno 561
 Nikša Stipaničev/Cropix

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 561.

Među njima je 110 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

Stožeri civilne zaštite objavili su podatke po županijama koje možete vidjeti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Osmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 10 testiranih osoba, svi su bili negativni na korona virus. I nadalje je broj trenutno aktivnih slučajeva na području naše županije – sedam, naglasili su uz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Broj testiranih, od početka epidemije je trenutno 2.325. U samoizolaciji se nalazi 45 osoba. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaražena korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 139 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan. Osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula.

Obavljene su sve protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije stavljena su 4 zdravstvena djelatnika. Opća bolnica Pula redovno pruža sve zdravstvene usluge.

Izliječeno je 16 osoba. Trenutno je 45 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 117 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je u posljednja 24 sata na koronavirus testirano 12 osoba i svi nalazi su negativni, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tri osobe su ozdravile.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 490, od kojih su 304 osobe izliječene, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 91 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6050.

U samoizolaciji na području županije je 447 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 16 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 15 radnika (4 liječnika, 6 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 7 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, a ukupno je testirano 3931 osoba.

Na posljednjem testiranju bio je 31 uzorak od kojih je jedan uzorak pozitivan na koronavirus (COVID-19). Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Primorsko-goranska županija

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Riječ je o mlađoj osobi koja se vratila s odmora iz Dalmacije te je razvila simptome nakon čega je obavljen i test koji je bio pozitivan.

U županiji je 9 aktivnih slučajeva i 145 izliječenih. U KBC-u su i dalje smještene 2 osobe, dok je 7 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

Ukupno do sada evidentirano je 156 COVID-19 slučajeva.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 3 su novooboljele osobe zaražene koronavirusom. Riječ je o jednoj ženskoj i dvije muške osobe sa područja općina Poličnik, Bibinje i Gračac.

Jedna od tih osoba bila je u samoizolaciji i razvila simptome, a ostalim dvjema osobama utvrđeni su kontakti te stavljeni pod nadzor.

Četiri su osobe izliječene. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 93 osobe, a aktivni nadzor provodi se nad 146 osoba. Na COVID 1 odjelu hospitalizirano je 4 osoba.

Od početka epidemije na podruju Zadarske županije od korona virusa oboljelo je 93 muškaraca, najviše u dobnoj skupini između 30 i 39 godina te 95 žena od kojih najviše u dobnoj skupini od 20 do 29 godina.

Ličko-senjska županija

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata je jedna novooboljela osoba.

Ukupno je oboljelo 32 osobe od COVID-19 od čega su dva aktivna slučaja, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 20 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testiran je 41 uzorak i svi su negativni.

Situacija u Varaždinskoj županiji je tako u odnosu na jučerašnji dan nepromijenjena.

Devet je aktivnih slučajeva, od čega su 3 osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu, a šestero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa evidentirano je 67 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno su 22 osobe, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 7.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 257 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, a šest je osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 33 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je preminulo.

Grad Zagreb

U Zagrebu je zabilježeno sedam novih slučajeva zaraze. Od sedam zaraženih, četvero ih je negativne epidemiološske anamneze što znači da nije poznato gdje su se zarazili, jedna osoba je kontakt već prije zaražene, a ostalih dvoje zaraženih su turisti, jedan iz SAD-a, drugi iz Saudijske Arabije.

Splitsko-dalmatinska županija

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 20 novooboljelih osoba, i to iz Splita 8 osoba, iz Kaštela 1 osoba, iz Makarske 2 osobe, iz Sinja 4 osobe, iz Trilja 1 osoba, iz Gradca 2 osobe, iz Podstrane 1 osoba i iz Segeta 1 osoba.

Uz 20 novooboljelih, pozitivna je i 1 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Osječko-baranjska županija

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo jedan je bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

Broj oboljelih od koronavirusa od početka epidemije do sada na području Osječko-baranjske županije iznosi ukupno 612 osoba, od kojih je 533 već izliječeno.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 27 pacijenata oboljelih od koronavirusa, s tim da se dva nalaze na respiratoru.

Mjera samoizolacije jučer je određena za još četiri osobe koje su kontakti oboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 216 osoba. Poštivanje te mjere i jučer je kontrolirala policija, a prilikom 55 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Međimurska županija

Na području Međimurske županije nema novih slučajeva, a niti oboljelih od COVID-19 virusa.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novobooljelih od koronavirusa, doznaje KAportal od Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Naime, tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 35 testiranja u Općoj bolnici Karlovac i 10 testiranja u Općoj bolnici Ogulin te su, srećom, svi nalazi negativni.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19.

Koprivničko-križevačka županija

Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izrazio je zadovoljstvo stabilnom epidemiološkom situacijom kazavši kako županija već dvanaesti dan zaredom nema novih slučajeva bolesti COVID-19.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske zabilježeno je osam (8) novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako iznosi 175 dok je broj aktivnih slučajeva 21.

Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 77, dok su testirane 44 osobe.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji nije bilo novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U županiji su i dalje 34 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se 4 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je bilo 23 uzorkovanja na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 34 osobe, od kojih je 29 kontakti oboljelih od COVID – 19, a 5 je osoba ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 10. U protekla 24 sata na analizu je poslano 68 uzoraka, od kojih je 38 negativno, dok se za 30 čekaju rezultati nalaza.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata zabi­lježena su tri nova slučaja zaraze COVID­-19 infekcijom. Radi se o dvije osobe iz Korčule, obiteljskim kontaktima otprije pozitivne osobe, te o jednoj osobi iz Vela Luke, djelatnici Doma za starije i teško bolesne osobe “Majka Marija Petković” iz Blata. Svi preostali djelatnici i štićenici Doma su testirani te su nalazi bili negativni.

S današnjim danom je jedna osoba, iz Blata, izliječena.

Od početka pandemije su analizirana ukup­no 6673 uzorka.

U OB Dubrovnik s je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:07