LOKALNI STOŽERI

Tri osobe preminule, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 109, a u Zagrebu 68 zaraženih

Stožeri objavljuju nove podatke po županijama. Jučer smo imali rekordnih 358 slučajeva
 Vojko Basic/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je jučer od 358 novih slučajeva te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj 2.351.

Među njima je 174 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata.

Stožeri civilne zaštite objavili su nove podatke po županijama koje možete vidjeti u nastavku.


Splitsko-dalmatinska županija - 109 novih slučajeva zaraze

Grad Zagreb - 68 novih slučajeva zaraze

Primorsko-goranska županija - 16 novih slučajeva zaraze

Zadarska županija - 14 novih slučajeva zaraze

Brodsko-posavska županija - 12 novih slučajeva zaraze

Sisačko-moslavačka županija - 10 novih slučajeva zaraze

Šibensko-kninska županija - 8 novih slučajeva zaraze

Vukovarsko-srijemska županija - 6 novih slučajeva zaraze, jedna osoba preminula

Požeško-slavonska županija - 6 novih slučajeva zaraze

Istarska županija - 5 novih slučajeva zaraze, jedna osoba preminula

Virovitičko-podravska županija - 3 nova slučaja zaraze

Osječko-baranjska županija - 2 nova slučaja, jedna osoba preminula

Ličko-senjska županija - nema novozaraženih

Bjelovarsko-bilogorska županija - nema novozaraženih

Dubrovačko-neretvanska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Karlovačka županija - 2 nova slučaja

Varaždinska županija - 1 novi slučaj zaraze

Zagrebačka županija - 14 novih slučajeva zaraze

Koprivničko-križevačka županija - 2 nova slučaja

Međimurska županija - 2 nova slučaja

Krapinsko-zagorska županija - 6 novih slučajeva


Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 38 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 36 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane.

U samoizolaciji se nalazi 247 osoba, a ukupno je testirano 5372 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 116 uzoraka, od kojih su 6 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Virovitičko-podravska županija

U Virovitičko-podravskoj županiji zabilježena su tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom. Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije navodi da se zbog pritiska na laboratorije čekaju rezultate za osobe koje su testirane još u utorak i nedjelju.

Među novooboljelima je tromjesečno dijete čiji je izvor zaraze veće zajedničko okupljanje. Zaraženi su također osoba koja je kontakt oboljele osobe te mlađa djevojka, a riječ je o blažim simptomima.

Stožer objašnjava da je riječ je o rezultatima testiranja uzoraka poslanih na analizu još u utorak.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji deset je novooboljelih. Šest osoba je s područja grada Novske, jedna osoba s područja grada Popovače, jedna osoba s područja općine Hrvatska Dubica, jedan osoba s područja grada Siska i jedna osoba s područja grada Petrinje.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 420 uzoraka briseva (225 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 5 novozaraženih osoba.

Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak u susjednoj državi. Za ostale osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, strani državljanin, 1933. godište, radi drugih zdravstvenih tegoba. Izliječena je 1 osoba.

Trenutno je 85 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 278 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Gradišta, 1 osoba iz Vrbanje, 1 osoba iz Babine Grede i 2 osobe iz Županje), a 1 osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 598, od kojih su 518 osoba izliječene, a ukupno je 12 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 19 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 97 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7966.

U samoizolaciji na području županije je 172 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 42 radnika (6 liječnika, 22 medicinske sestre/tehničara, 13 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Osječko-baranjska županija

Samo dva pozitivna nalaza od ukupno 256 testiranih uzoraka u zadnja 24 sata dobra je vijest jer se radi o trendu smanjenja dnevnog broja zaraženih koronavirusom na području Osječko-baranjske županije.

Jedna novozaražena osoba ima prebivalište na području Đakova, a druga Valpova. Na žalost, u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminula je jedna hospitalizirana osoba. Radi se o muškaracu, s prebivalištem u Osijeku, rođenom 1956. godine, koji je imao više kroničnih oboljenja.

Samoizolacija je jučer određena za 31 kontakt novopozitivnih osoba, pa je trenutno pod tom mjerom na području županije ukupno 319 osoba, četiri više nego dan ranije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 17 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Primorsko-goranska županija

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 16 novih slučajeva koronavirusa. Riječ je o 11 povratnika s godišnjih odmora te pet kontakata prethodno zaraženih osoba.

Jedna od novozaraženih osoba je hospitalizirana. Ozdravilo je sedam osoba.

Ličko-senjska županija

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od covida-19.

Ukupno su oboljele 53 osobe od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 13 aktivnih slučajeva, 39 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 sata testirano je 39 osoba.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 14 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih osoba u najvećoj mjeri riječ je o obiteljskim kontaktima te mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju.

Četvero novozaraženih je iz grada Zadra, po troje iz općina Sukošan i Sv. Filip i Jakov, dvije su osobe iz općine Galovac, a po jedna iz općina Bibinje i Tkon.

U samoizolaciji je 549 osoba, nadzor je istekao za njih 5984, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 222 uzorka. U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 16 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je četvero na respiratoru.

Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da je u protekla 24 sata zabilježeno 68 novih pozitivnih slučajeva Covida-19.

- 336 osoba je jučer testirano, tako da smo gotovo došli na 40 tisuća testiranja od 15. ožujka, 68 je pozitivnih, 54 je izliječenih više - kazao je Zvonimir Šostar ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

- Za 10 je nejasna anamneza, 34 osobe su kontakti ranije pozitivnih, 15 ih se vratilo s godišnjeg odmora gdje su bili po klubovima, 4 osobe su u obradi, a 5 imamo uvoz iz BiH - kazao je Šostar.

- Imam informaciju, Split će biti na oko 120 pozitivnih, to vam je kao da Zagreb ima 600. Nije stanje alarmantno. Ali treba se držat distance, svih mjera i nositi maske - kazao je.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 12 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te dodatna 2 slučaja osoba koje imaju prebivalište u drugim županijama. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (4), općina Rešetari (3), grad Slavonski Brod (2) te po 1 osoba s područja općina Staro Petrovo Selo, Bukovlje i Gornja Vrba.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 345, dok je broj aktivnih slučajeva 127 (podatak na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 6 osoba, nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi 759 osoba (40 osoba više u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Do sada nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Čekaju se nalazi za 52 osobe.

Trenutno je u županiji 11 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom budući da su se dvije osobe oporavile i skinute su s evidencije oboljelih. U samoizolaciji su 133 osobe.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije osam osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19, četiri osobe su iz Šibenika, dvije iz Vodica, jedna iz Drniša i jedna iz Skradina. Većina novooboljelih je mlađe životne dobi i kontakti su ranije oboljelih.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 501 osoba i svi su kontakti oboljelih. U posljednja 24 sata uzorkovano je 239 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba. U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 117 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 799 obrađenih testova danas je 109 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 49, Hvara 4, Imotskog 3, Kaštela 5, Makarske 7, Omiša 1, Sinja 6, Solina 8,Starog Grada 1,Trilja 1, Vrlike 1, Dicma 4, Dugopolja 1, Hrvaca 3, Podgore 1, Podstrane 2, Prološca 4, Pučišća 2, Runovića 1, Segeta 1, Šestanovca 1, Tučepi 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 1 osoba.

Od 109 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 34 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1376 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 41 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru. 4 osobe se nalaze u karanteni.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 5 ženskih osoba iz Dubrovnika od kojih je jedna osoba kontakt prethodno zaraženog slučaja.

Iz Dubrovnika je zaražena i jedna muška osoba te također po jedan muškarac iz Metkovića, Kule Norinske i Konavala.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 6 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 8927 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 353 osobe, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 62 slučaja kršenja samoizolacije.

Karlovačka županija

Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata od 45 pristiglih nalaza zabilježena su dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom.

Radi se o asimptomatskoj osobi koja je svoju izloženost ostvarila na svadbi 15.08. u okolici Ivanca, a liječit će se kod kuće. Uključujući ovaj posljednji, sa spomenutom svadbom do sada je povezano 23 slučaja zaraze koronavirusom.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji bilježi se ukupno 132 slučaja zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 6 osoba od kojih petero u Općoj bolnici Varaždin, a jedna osoba u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Pod mjerom samoizolacije vodimo 270 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 27.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 408 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o četrnaest osoba više, a osam je osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 129 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 268 osoba, a 11 ih je preminulo.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su od pristiglih nalaza potvrđena 2 nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19, a tri osobe su proglašene zdravima. S današnjim nalazima je ukupno 25 aktivna slučaja na području Županije.

Dvije novooboljele osobe su s koprivničkog područja koje su razvile simptome nakon povratka s ljetovanja. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada, a trenutno se 112 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Međimurska županija

Od jučer i prekjučer uzetih 144 uzorka, 142 nalaza su negativna i 2 su pozitivna. Od danas uzetih 111 uzoraka 1 nalaz je pozitivan, a 110 je u obradi. Tri su osobe izišle iz samoizolacije, a tri su novopozitivne te je i dalje 29 aktivnih slučajeva. Do sada ukupno testirano 3 321 osoba.

U Međimurskoj županiji je i dalje 29 aktivnih slučajeva. Njih 19 se vratilo s ljetovanja,3 osobe su radnici iz drugih zemalja na privremenom radu u RH, te još 3 osobe koji imaju prebivalište u Međimurskoj županiji ali su s boravištem izvan županije, 1 osoba koja je kontakt potvrđenog slučaj, te 2 osobe koje su se vratile s hodočašća i 1 osoba koja je radnik u inozemstvu - tjedni migrant.

U samoizolaciji se nalazi 217 osoba (oboljeli i njihovi kontakti), odnosno 13 manje nego jučer.

Krapinsko-zagorska županija

U protekla 24 sata evidentirano je 6 novih osoba zaraženih koronavirusom sa prebivalištem na području Krapinsko - zagorske županije. Dvije novooboljele osobe imaju prebivalište na području Općine Gornja Stubica te po jedna na području Grada Krapine, Grada Pregrade, Grada Zaboka i Općine Radoboj. Ozdravila je 1 osoba s područja Općine Đurmanec.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko - zagorske županije je 29. U samoizolaciji se nalazi 239 osoba.

Na području Krapinsko-zagorske županije je 25., 26. i 27. kolovoza uzeto ukupno 196 uzoraka. Pristiglo je 6 pozitivnih i 130 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju nalazi za 60 uzoraka.

Jedan od aktivnih slučajeva zaraze na području Krapinsko-zagorske županije odnosi se i na djelatnicu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Radi se o fizioterapeutkinji koja je simptome razvila tijekom proteklog vikenda, nakon čega je i testirana te je 26. kolovoza zaprimljen nalaz pozitivan na koronavirus.

Nakon pojave simptoma djelatnica bolnice nije dolazila na posao, a zbog prirode radnog mjesta na kojem pozitivna radnica prije toga radila, pacijenti nisu niti u jednom trenutku bili ugroženi.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je zbog predostrožnosti u samoizolaciju uputila pet fizioterapeutkinja, s kojima je pozitivna radnica nakratko bila u kontaktu.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice provodi stroge mjere zaštite, sukladno protokolima i preporukama državnog i županijskog stožera te vlastitih pravila i uputa o ponašanju, te nastavlja sa redovnom skrbi o pacijentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:22