NA UTAKMICI CIBONE

U SVAĐI SAMI SA SOBOM Srpska verzija portala Dnevno osuđuje naše navijače, a hrvatska pisanje 'srpskih medija'

 Screenshot Dnevno.hr/Dnevno.rs

ZAGREB - Portal Dnevno.hr i njegov sestrinski portal Dnevno.rs ponovno su se našli u sukobu mišljenja. Iako iza oba portala stoji ista vlasnička struktura, portali se često orijentiraju na ‘desne’ teme u državama u kojima se nalaze, pa tako često imaju potpuno oprečno izvještavanje o istom događaju.

Najnoviji takav slučaj je izvještavanje s košarkaške utakmice Cibona-Partizan, koju je Dnevno.rs prozvao ‘Skandalom u Zagrebu’.

Uz naslov ‘Navijači skandirali Ubij Srbina,’ Dnevno.rs izvještava kako je dvorana ‘Dražen Petrović’ bila ispunjena do zadnjeg mjesta, dok je sa tribina odjekivalo ‘Ubij Srbina!’

Hrvatska verzija portala, s druge strane, piše kako ‘srpski mediji nikako nisu oduševljeni atmosferom na utakmici’.

Ovo nije prvi put da je portal Dnevnor raspirivao emocije osuđujući vlastite vijesti objavljene u drugoj državi.

Kada je Josip Šimunić skandirao ‘Za dom’ na maksimirkskom stadionu, srpska verzija portala pisala je o ‘skandaloznom ponašanju Šimunića’, dok je hrvatska verzija pisala o tome kako ‘srpski mediji izvještavaju o ustaškom piru na Maksimiru’.

Portali, inače, imaju nejasnu i netransparentnu vlasničku strukturu, pa je tako nakladnik hrvatske i bosanske verzije portala tvrtka Portal dnevno, u vlasništvu Nikice Govića, čiji je direktor Silvije Čizmak. Čizmak je medijima odbio otkriti vlasnika portala Dnevno.rs, pravdajući se da je riječ o ‘poslovnoj tajni’.

Govića se povezuje s kontroverznim poduzetnikom Michaelom Ljubasom, vlasnikom Elektroprometa, tvrtke u kojoj je i Gović jedan od većih dioničara.

Na Facebooku se početkom ove godine pojavila grupa koja za sebe tvrdi da predstavlja bivše novinare portala Dnevno.hr, koji tvrde kako je Michael Ljubas ratni profiter te vlasnik oba portala.

Kao dokaz te tvrdnje prilažu i statistike servera za portale Dnevno.hr i Dnevno.rs koje dokazuju kako se radi o - istom serveru! Kao vlasnik servera na kojem se nalaze oba portala naveden je Michael Ljubas, ‘predstavnik tvrtke Tehnograd doo,’ čije je sjedište u Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 14:16