GOSPODARSKI UZLET

'U TURIZAM ĆEMO ULOŽITI 3 MILIJARDE KUNA, DVOSTRUKO VIŠE NEGO PROŠLE GODINE' Ministar Veljko Ostojić o mjerama Vlade

Split, 250213.Ekonomski fakultet Split.Ministri Vlade RH prezentirali su program kljucnih mjera Vlade RH za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva pod nazivom "ProInvest" u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu.Na fotografiji: ministar turizma Veljko Ostojic i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grcic.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec

SPLIT - Ministar turizma Veljko Ostojić najavio je da će investicije u turizam ove godine biti gotovo tri milijarde kuna, što je dvostruko više nego 2012. godine.

"Ove ćemo godine u turizam investirati između 2,6 milijardi kuna i 3 milijarde kuna, što je gotovo dvostruko više nego prošle godine kada je investirano 1,6 milijardi kuna", rekao je Ostojić novinarima u Splitu u stanci Proinvesta - predstavljanju ključnih Vladinih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva.

Po Ostojićevim riječima, u ukupnim ovogodišnjim ulaganjima u turizama oko dvije milijarde kuna bi trebale biti privatne investicije.

FOTO: 'MINISTARSTVO, NE PARKIRAJ!' Pet ministara u Split došlo s pet luksuznih limuzina da bi prezentirali gospodarski zaokret!

Istaknuo je i dobru suradnju Ministarstva turizma i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), koja nudi posebne kreditne uvjete za financiranje projekata u turizmu, uz kamate od 2, 3 i 5 posto, rok otplate od 17 godina uz četiri godine počeka. To je nešto što je pokrenulo investicijski interes u zemlji i što su prepoznali prije svega domaći turistički radnici i hotelijeri, kazao je Ostojić.

Najavio je i kako će za desetak dana biti predstavljena nova kreditna linija za male i srednje poduzetnike u turizmu, program kojeg Ministarstvo turizma priprema u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, HBOR-om i HAMAG-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:52