HOTEL SCALA

U VODICAMA OTVOREN NOVI HOTEL Zagrebački poduzetnik investirao 15 milijuna kuna u hotel s najnovijom tehnologijom pametnih soba i bazenom na krovu

 
 Nikša Stipaničev / Cropix

Simboličnim presijecanjem vrpce, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat svečano je u petak navečer Vodicama otvorio novoizgrađeni hotel Scala u vlasništvu Darka Marijanovića. U ovaj hotel s četiri zvjezdice smješten u istočnoj turističkoj gradskoj četvrti Vodica, tristotinjak metara udaljen od plaže i hotelskog kompleksa Olympia, zagrebački poduzetnik Darko Marijanović investirao je 15 milijuna kuna.

- Ovaj novi hotelski objekt u Vodicama primjer je da ova Vlada pomaže hrvatske poduzetnike koji imaju hrabrosti upustiti se u poslovne pothvate. Ovaj projekt, naime, realiziran je kreditnom linijom Hrvatske agencije za malo gospodarstvo s kamatnom stopom koje se kreću od samo 0,5 do 1,5 posto. Cilj nam je da preko ove državne agencije povoljnim kreditima omogućimo izgradnju što većeg broja malih obiteljskih hotela, a samo do idućeg ljeta takvih po ovom modalitetu na jadranskoj obali izgradit će se njih deset – kazao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Hotel Scala veličine je dvije tisuće kvadrata, ima 27 soba s ukupno 70 kreveta. Sobe su luksuzno i moderno uređene, te opremljene najnovijom tehnologijom pametnih soba. Hotel raspolaže wellnesom, bazenom na krovu s pogledom na more, restoranom i barom u prizemlju.

Pogledajte kako izgleda novi luksuzni hotel:

- Iznimno sam ponosan na ovaj hotel jer sam njegovu izgradnju uspio realizirati za samo sedam mjeseci. U Vodicama šest godina imam restoran Scalu, a ovim novim hotelskim sadržajem želim dati svoj obol gospodarskom i turističkom razvoju Vodica. Hotel će raditi cijelu godinu i zapošljavat će dvadesetak stalnih djelatnika. Zahvalio bih se Ministarstvu gospodarstvo koje svojim sredstvima sufinancira kamete pri podizanju kredita kod ovakvih projekata, pa na koncu kamatna stopa ne prelazi dva posto – rekao je vlasnik i direktor hotela Darko Marijanović.

Hotel je blagoslovio vodički župnik don Franjo Glasnović, a svečanosti otvaranja nazočili su pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelmica Vodica dr. Nelka Tomoć, dogradonačelnik Vodica Stipe Bosotin, direktorica Ureda TZ-a grada Vodica Anita Franin, glavni tajnik ministarstva turizma Ivo Bačić, osječki župan Ivan Anićić te brojni turistički i ugostiteljski djelatnici iz Vodica i Šibenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:11