STIGLI REZULTATI

Na koronavirus pozitivni Ćorić, trener Grigora Dimitrova i kondicijski trener Novaka Đokovića

Teniske zvijezde koje su nastupile na teniskom turniru ‘Adria Tour‘ u Zadru u nedjelju kasno navečer dovezene na testiranje
Borna Ćorić
 Luka Gerlanc/Cropix

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković potvrdio je za HRT da su još tri osobe pozitivne na koronavirus, nakon što se jučer doznalo da je Grigor Dimitrov zaražen. Nakon toga su testirane 1023 osobe.

N1 javlja da je među njima i Borna Ćorić i kondicijski trener ranije zaraženog Dimitrova i još jedan trener.

Uz Ćorića koji je igrao rotiv Dimitrova, pozitivan je Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova, dodaju organizatori.

- Organizira se smještaj, tzv karantena u kojoj će biti smještene igrače pozitivne na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata. Formirani su dodatni timovi, otvorene telefonske linije - rekao je Vicković za HRT.

Dimitrov je igrao turnir Adria tour u Zadru, gdje je bio u kontaktu s mnogim ljudima. Nakon što se povukao s turnira, objavljeno je da je zaražen koronavirusom. U samoizolaciju sada moraju svi koju su bili s njim u kontaktu, a u Zadru su u tijeku testiranja.

Teniske zvijezde koje su nastupile na teniskom turniru 'Adria Tour' u Zadru u nedjelju kasno navečer dovezene su ispred zgrade poliklinike i Zavoda za javno zdravstvo u Zadru gdje ih je dočekao glavni epidemiolog zadarske županije dr. Alan Medić. Bilo je tamo gotovo cijelo društvo koje je preko vikenda uveseljavalo brojnu publiku na Višnjiku - Marin Čilić, Borna Ćorić, Alexander Zverev, Donna Vekić.

Testiranja i u TK Karlovac, predsjednik Poljak: 'Opasnost je minimalna'

Desetero djece i šestero odraslih iz Teniskog kluba "Karlovac" u ponedjeljak ujutro testirano je na koronavirus te im je određena samoizolacija nakon što su se u petak vratili sa zadarskog Turnira Adria Tour gdje se pojavila zaraza covidom-19.

Nakon jučerašnjih saznanja o pojavi virusa na turniru tako je jutros odlučio karlovački Zavod za javno zdravstvo.

Riječ je o desetoro djece i šest odraslih osoba, te su svi oni pozvani na testiranje, koje se obavijeno jutros u 7.30 sati.

Bez obzira na testiranja tenisači i pratnja idu u samoizolaciju na 14 dana

Bez obzira na ishod testiranja, i tenisači i njihova pratnja idu u samoizolaciju na 14 dana i pratit će se njihovo zdravstveno stanje i stanje njihovih ukućana, rekao je Hini dežurni epidemiolog.

Predsjednik Teniskog kluba Karlovac Tomislav Poljak, koji nije bio u Zadru, rekao je Hini kako smatra da je sve pod kontrolom, kako su im stručnjaci rekli "da je u ovom slučaju opasnost od obolijevanja od covida minimalna, ali da treba provesti proceduru za sprječavanje širenja zaraze".

U Zadru je ostao član šireg Organizacijskog odbora turnira iz Upravnog odbora karlovačkog kluba Robert Crevar, te će tamo i ostati u izolaciji, a istaknuo je kako je koronavirusom zaražen bugarski tenisač Grigor Dimitrov.. No, naglasio je, nitko od karlovačkih mladih tenisača nije bio u izravnom kontaktu s Dimitrovom, koji je je već na turniru razvio i simptome bolesti.

U petak je s drugim tenisačima i košarkašima “Zadra” odigrao na Višnjiku revijalnu košarkašku utakmicu, na kojoj su bili i članovi Teniskog kluba “Karlovac” u grupi s još dvjestotinjak druge djece. Neka od te djece tražila su i dobiva potpise i slikali su se s Dimitrovim.

Iz epidemiološke službe kazali su kako je već sad sve pod kontrolom, da će se pratiti i kontakti tenisača, ali da za sada nema potrebe da se testira itko drugi osim kontakata prvoga reda. Kontakti kontakata neće se pozivati na testiranje.

Inače, neobična je okolnost da je upravo karlovački Teniski klub bio prvo žarište covida-19 u Karlovcu, kada je oboljelo 13 osoba od kojih je jedan muškarac i umro od komplikacija te bolesti.

Portali od jutra objavljuju da je koronavirusom, uz Dimitrova, zaražen i hrvatski tenisač Borna Ćorić te kondicijski trener ranije zaraženog Dimitrova, a u Zadru se provode testiranja svih koji su bili u kontaktu s Dimitorvim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:02