KONTROVERZAN ISTUP

Ugledni teolog Adalbert Rebić o gay paradi u Splitu: Žao mi je stradalih, ali dobili su što su tražili!

Bacanje kamenja izraz je nekulture, ali izraz nekulture je i homoseksualizam, rekao je katolički teolog u mirovini
Split, 110611.U Splitu se po prvi put odrzava Gay Pride koji organiziraju udruge Kontra, Iskorak i Domine. Povorka ponosa LGBT, prva izvan Zagreba, prolazi od Djardina preko Marmontove ulice i Rive do Peristila gdje je predvidjen prigodni programa.Na slici: policija u sukobu sa jednim od izgrednika.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Čizmić / CROPIX

- Protiv svakog sam nasilja, ali sam i protiv gay parada. Poštujem tuđe mišljenje, ali neka homoseksualci i lezbijke ostanu to unutar svoje privatnosti. Nije nam potreban još i homoseksualizam javnosti − poručio je Adalbert Rebić, katolički teolog u mirovini, piše Slobodna Dalmacija .

Iako smatra da su građani krajnje nedolično reagirali, za krvavi epilog parade odgovornima smatra i organizatore gay parade, ali i one koji su je dopustili.

− Ta je parada proglašena skupom visokog rizika i unaprijed se moglo znati što će se dogoditi. Split je sredina duboko ukorijenjena u tradicionalnoj kršćanskoj kulturi, za koju se znalo da će reagirati na ovakve nedolične parade, suprotne kršćanskom nauku, i da ih ovakvo ponašanje vrijeđa − rekao je Rebić.

Smatra da su Splićani ipak mogli drukčije reagirati i svoje nezadovoljstvo iskazati glasnim negodovanjem i protestiranjem, a ne kamenjem. Žao mu je ljudi koji su stradali, ali dodaje da mu je “žao i onih koji su kamen bacili”, te zaključuje da su sudionici gay parade “dobili što su tražili”.

− Bacanje kamenja izraz je nekulture, ali izraz nekulture je i homoseksualizam − dodao je na kraju.

ORIGINALNI ČLANAK PROČITAJTE NA PORTALU SLOBODNE DALMACIJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:03