KONTROVERZNI INTERVJU

'PEDERI I LEZBE UPROPASTIT ĆE HRVATSKU' Zbog ove je izjave teolog Adalbert Rebić pozvan na policiju! Prijeti mu 30.000 kuna kazne

 Vjekoslav Skledar/Cropix

SPLIT - Katolički teolog dr. Adalbert Rebić, bio je, kako nam je potvrdio, na obavijesnom razgovoru zbog svoje izjave u “Slobodnoj”: “Pederi i lezbe upropastit će Hrvatsku! Rebić se jučer ogradio od izjave, kazavši da je “sve iskonstruirano”, prenosi Slobodna Dalmacija.

Navedena izjava ne potpada pod kazneni progon već se može prekršajno goniti. U slučajevima kada se smatra da je djelo počinjeno, policija podnosi optužni prijedlog prekršajnom sudu. Ako su sve okolnosti jasne i počinitelj poznat, nema potrebe za obavljanjem razgovora. U slučaju bilo kakvih sumnji, osoba za koju se pretpostavlja da je počinila prekršaj, poziva se na razgovor.

Povreda dostojanstva

U Zakonu o suzbijanju diskriminacije stoji: tko s ciljem prouzročenja straha drugome ili stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri... povrijedi njegovo dostojanstvo, kaznit će se od 5000 do 30.000 kuna. Nije ovo prvi put da Rebić naknadno demantira vlastite riječi. Kada ga je nakon “gay parade“ u Splitu u lipnju 2011., na kojoj su pripadnici povorke fizički napadnuti, kolegica iz redakcije nazvala za komentar, on joj je odgovorio i kako su “sudionici povorke dobili što su zaslužili”.

Kada je to objavljeno, Rebić je kazao kako to nije rekao . Spomenimo samo da je tom prilikom istaknuo, relativizirajući nasilje, i kako je: “Bacanje kamenja izraz nekulture, ali izraz nekulture je i homoseksualizam”. Ni ovaj put nije me začudila “naknadna pamet“ Adalberta Rebića, samo je reakcija kasnila skoro dva mjeseca, tvrdi naš novinar Frenki Laušić.

Kao što sam napisao u članku, tijekom razgovora me ipak, unatoč saznanjima kako je reagirao nakon “gay pridea” zatekla njegova vrlo ljutita reakcija na tematiku seksualnog odgoja, a pogotovo na film “Svećenikova djeca”. “Ako pratite ankete koje idu uživo preko TV-a i radija, uvidjet ćete da je više od 80 posto građana protiv seksualnog odgoja. Više je stvarno besmisleno upozoravati na to da se i Hrvatsku pokušava uklopiti u globalnu urotu pedera, homoseksualaca, lezbi i drugih osoba devijantnoga seksualnog ponašanja...

Tako nam sada i razni Štulhoferi, pederi i lezbe hoće nametnuti svoj manjinski seksualni moral koji će upropastiti društvo“, ustvrdio je tada Rebić, na što sam ga zamolio da još jednom razmisli je li želi baš tako istupiti u javnosti. Na to je on još vatrenije odgovorio kako je jako ljut, a još više tužan.

‘Pamflet protiv Crkve’

“Pa pogledajte gdje je takva seksualna politika dovela Ameriku, tamo je sve više djevojčica trudno i sve je više abortusa. Uz to, takvom moralnom politikom mali narodi su osuđeni na propast. Propast nam svima slijedi ako dopustimo da se i Hrvatskoj to dogodi, premda mi se čini kako ćemo se teško oduprijeti toj pederskoj uroti. Pa pogledajte samo o čemu govori film “Svećenikova djeca”, pa to je komunistički pamflet protiv Katoličke crkve. To je dio globalnog pokreta devijantnih seksualnih manjina protiv većine i jako sam tužan i žalostan zbog toga i svega što se događa u Hrvatskoj i svijetu”, kazao je Rebić, a meni nije preostalo ništa drugo nego da to uredno i prenesem, piše novinar Slobodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:23