POPUŠTANJE MJERA

Ugostitelji o novoj odluci Nacionalnog stožera: ‘Nije u redu, to je segregacija struke‘

‘Odluke su takve da se neće moći otvoriti i raditi i u unutrašnjosti cafe-barova, time se opet čini razlika između restorana i kafića‘
 Teo Kamov/Cropix
‘Odluke su takve da se neće moći otvoriti i raditi i u unutrašnjosti cafe-barova, time se opet čini razlika između restorana i kafića‘

Nije u redu što nacionalni stožer donosi različite odluke za različite vrste ugostiteljskih objekata i to je 'segregacija' struke, čega nema nigdje u Europi, poručuju u srijedu predstavnici ugostiteljskih udruga nakon objave stožera o popuštanju mjera, ističući da su ugostitelji prilično razočarani.

"Žao nam je što su odluke takve da se neće moći otvoriti i raditi i u unutrašnjosti cafe-barova i što se time iznova čini razlika između restorana i kafića. Pokušali smo sve - argumentirati i objasniti stožeru da i kafići mogu raditi unutra uz pridržavanje mjera - ali, eto, nije bilo moguće", komentira za Hinu predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja (NUU) Jelena Tabak.

Smatra da se time nastavlja "nepravda prema ugostiteljima u cijeloj zemlji", i da nikome nije dov...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 23:30